www.modernitovarna.com
INTERROLL

Interroll rozšiřuje svou modulární platformu pro dopravu palet (MPP) o flexibilní a výkonný řídicí systém

Sant'Antonino, Švýcarsko. Celosvětově osvědčený výkonný řídicí systém MultiControl od společnosti Interroll, dosud používaný pro řízení přepravy kontejnerů, lze nyní použít také pro automatizovanou přepravu palet: při použití s modulární platformou pro dopravu palet (MPP – Modular Pallet Conveyor Platform) toto řešení sjednocuje a zjednodušuje řízení 400voltových a 48/24voltových pohonů. To významně snižuje objem práce potřebné pro projektování a instalaci u systémů řízení materiálových toků. V závislosti na požadavcích zákazníka mohou integrátoři systém MultiControl použít k implementaci široké škály automatizovaných zařízení, od autonomních paletových dopravníků typu plug-and-play bez externího programovatelného automatu (PLC) až po složité projekty v prostředí průmyslu 4.0.



Nový MultiControl pro paletové dopravníky je řídicí systém podporující několik různých protokolů (PROFINET, EtherNet/IP a EtherCAT), pomocí něhož lze na úrovni provozních sběrnic integrovat a řídit až čtyři pohony (tj. 400voltové bubnové motory nebo pohony RollerDrive a odpovídající snímače). Integrované logické řízení pro dopravníky Interroll umožňuje např. implementaci autonomních dopravníků palet s beztlakovou akumulací bez použití externího PLC, což drasticky snižuje objem práce potřebné pro projektování velkého počtu standardních zařízení v logistice palet a při jejich uvedení do provozu. V případě potřeby lze MultiControl připojit také k PLC, aby bylo možné v reálném čase centrálně načítat aktuální provozní data dopravníku nebo pomocí vhodného programu přizpůsobit tok materiálu konkrétním požadavkům zákazníka.

„Díky konzistentnímu rozšiřování oblastí využití systému MultiControl, který se stal průmyslovým standardem pro automatizované dopravníkové systémy, využívají naši zákazníci výhody naší strategie modulární platformy, která je sladěna napříč řešeními a průmyslovými odvětvími. Implementace požadavků na automatizaci v dopravě palet je nyní ještě jednodušší a efektivnější. V důsledku toho zlepšujeme konkurenceschopnost našich zákazníků – bez ohledu na to, zda se zabývají standardními úlohami nebo řeší problémy ve vysoce komplexních propojených provozních prostředích,“ říká Marcus Dörr, vedoucí inženýrinku a vývoje a globální produktový manažer ve společnosti Interroll Conveyor GmbH.

MPP je technický základ pro poháněné dopravníky palet, který se vyznačuje vysoce flexibilní, modulární konstrukcí. V závislosti na konstrukci dopravníků a vybraných modulech je možné přepravovat palety o hmotnosti do 1 200 kg rychlostí až 0,5 m/s. V kombinaci s autonomně fungujícími zakládacími a vychystávacími stroji, přepravními vozíky a skladovacím systémem Pallet Flow to umožňuje zřídit vysoce dynamické a kompaktní sklady palet s manipulační rychlostí až 100 palet za hodinu na jeden zakládací nebo vychystávací stroj nebo přepravní vozík.

Nový systém MultiControl pro dopravu palet je k dispozici také s přizpůsobeným a předem nakonfigurovaným rozváděčem, což dále snižuje množství práce potřebné pro projektování a instalaci. Systém MultiControl se uvádí na trh současně na celém světě a je připraven k okamžitému dodání zákazníkům.


Interroll rozšiřuje svou modulární platformu pro dopravu palet (MPP) o flexibilní a výkonný řídicí systém
Interroll rozšiřuje svou modulární platformu pro dopravu palet (MPP) o flexibilní a výkonný řídicí systém
V závislosti na požadavcích zákazníka mohou integrátoři systém MultiControl použít k implementaci široké škály automatizovaných zařízení, od autonomních paletových dopravníků typu plug-and-play bez externího programovatelného automatu (PLC) až po složité projekty v prostředí průmyslu 4.0.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP