www.modernitovarna.com
ABB News

ABB ČESKÉ VYPÍNAČE A ZÁSUVKY LEVIT SLAVÍ PRODEJNÍ ÚSPĚCH

Od uvedení na trh v roce 2014 prodala společnost ABB více než 10 milionů kusů produktů z designové řady vypínačů a zásuvek Levit®. Ryze české vypínače a zásuvky pocházejí z výrobního závodu v Jablonci nad Nisou.

ABB ČESKÉ VYPÍNAČE A ZÁSUVKY LEVIT SLAVÍ PRODEJNÍ ÚSPĚCH

Tak znělo zadání pro tým jabloneckých konstruktérů, který ke spolupráci přizval mladého talentovaného designéra Jana Čapka. Tato spolupráce dala vzniknout zcela novému, až revolučnímu designu vypínačů a zásuvek, kdy oblé rysy a nevýrazné barvy doposud vyráběných typů nahradily ostré hrany a 10 barev, z nichž mnohé byly velmi výrazné. Společná cesta od návrhu po uvedení do výroby trvala 1,5 roku, kdy se originální přístup k designu viditelných částí vypínačů a zásuvek od Jana Čapka podařilo spojit konstrukčními požadavky pro jeho výrobu. Nové pojetí designu bylo navíc umocněno dvoubarevným provedením rámečků i krytů vypínačů a zásuvek. Díky těmto dvěma barevným vrstvám vypínače a zásuvky vypadají, jako by se nad místem instalace na zdi vznášely – levitovaly. Právě tento efekt dal nové designové řadě jméno Levit.

Co přináší Levit svým zákazníkům:
  • Kvalitní a designové vypínače a zásuvky
  • Širokou barevnou škálu - 14 barev (z toho 4 metalické), které obsáhnou potřeby investorů i bytových designérů
  • Bohatou přístrojovou výbavu pro vyšší komfort, bezpečnost a úspory elektrické energie s moderní elektroinstalací
  • Ovládací prvky pro chytré domácnosti (smart home, smart buildings) ve shodném designu s vypínači a zásuvkami
  • Nový vyšší standard v řešení elektroinstalace v České republice
Zcela nový a jednoduše působící design Levit® si rychle získal oblibu u elektrikářů, designérů i investorů. Důkazem bezesporu je, že na začátku roku 2023 dosáhla tato řada čísla 10 milionů prodaných kusů. Na to jsme náležitě hrdí, stejně jako na fakt, že jsou tyto vypínače a zásuvky vyrobeny prakticky do posledního šroubku v České republice – v Jablonci nad Nisou. Podobně jako před lety Tango se tak i designová řada Levit® stala standardem pro moderní domovní elektroinstalace.

Zákazníci si mohou vybírat ze 14 barevných verzí. Základní nabídka designové řady Levit® obsahuje deset verzí od bílé, přes jemné pastelové až po výrazné barevné odstíny. Metalické provedení Levit M® disponuje dalšími 4 odstíny. Ty reagují na barevné trendy ale i posun k materiálům, jako je kov, beton nebo sklo. Zákazníci na řadě Levit® oceňují nejen design, ale i spolehlivost a moderní přístrojovou výbavu, která jej zařadila do rodiny chytrých multifunkčních přístrojů pro chytrou domácnost. Všechny vypínače jsou pravidelně testovány a zvládají více než povinných 20 000 zapnutí a vypnutí.

Ředitel ABB Elektrotechnika Vladimír Janypka k tomuto významnému milníku uvedl: „Většina komponent potřebná pro výrobu vzniká přímo v naší vlastní továrně v Jablonci nad Nisou, a jsme tak do velké míry soběstační. Díky tomu se naši zákazníci mohou spolehnout nejen na kvalitu, ale i na spolehlivost dodávek našich výrobků.“

www.new.abb.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP