www.modernitovarna.com
Sandvik Coromant News

Rozšíření sortimentu univerzálních monolitních karbidových stopkových fréz CoroMill® Dura

Společnost Sandvik Coromant, rozšiřuje svou řadu univerzálních monolitních karbidových stopkových fréz CoroMill® Dura o nástroje vyvinuté speciálně pro obrábění hliníkových slitin.

Rozšíření sortimentu univerzálních monolitních karbidových stopkových fréz CoroMill® Dura

„Tyto nové, vskutku všestranné stopkové frézy pro obrábění hliníkových slitin se vyznačují vynikajícími schopnostmi ve všech aplikacích,“ říká Antti Wikström, globální produktový manažer pro segment monolitních karbidových stopkových fréz ze společnosti Sandvik Coromant. „Velmi stabilní průběh záběru, ojedinělý výskyt otřepů, dobrá kvalita obrobené plochy a minimální vibrace je kombinace, kterou lze u univerzálních stopkových fréz, jako je tato, jen těžko překonat.

Jednou z hlavních předností nových čelních stopkových fréz CoroMill® Dura pro obrábění hliníkových slitin je to, že nacházejí široké uplatnění ve všech typech hrubovacích aplikací, ale zároveň je lze použít i pro dokončování,“ pokračuje Wikström. „Obrábění drážek s hloubkou až 2×D do plného materiálu, obrábění dutin, postupné zahlubování s úhlem sestupu 5–20°, rohové frézování a další operace— to vše stejnou stopkovou frézou.“

Jejich další předností je WhisperKut™, unikátní řešení šroubovitých drážek navržené společností Sandvik Coromant — všechny drážky mají přesnou orientaci, rozdílnou vzdálenost od ostatních a mají svůj vlastní, individuálně stanovený úhel stoupání šroubovice, čímž je účinně potlačeno škodlivé harmonické kmitání. Toto konstrukční řešení úspěšně eliminuje vznik vibrací, v důsledku čehož je obrábění tiché, bezpečné a efektivní.

Součástí standardního sortimentu jsou frézy o průměru 2–25 mm pro hloubky řezu v rozmezí 1,5–3×D, volitelně jsou k dispozici nástroje v provedení s krčkem, prodlouženým dosahem a s ostrými nebo zaoblenými rohy. V rámci nabídky zakázkových řešení Tailor Made® jsou pak k dispozici povlakované nástrojové třídy pro obrábění abrazivnějších hliníkových slitin, specifické průměry, provedení rohů a upínací stopky.

Výběr nástrojů usnadňuje online aplikace pro volbu nástrojů CoroPlus® Tool Guide pro koncepci CoroMill® Dura, která nabízí doporučení týkající se nástrojů a hodnot řezných parametrů. „Nezbytným předpokladem bezpečného a efektivního obrábění jsou samozřejmě správné hodnoty řezných parametrů,“ říká Wikström.

„Prostřednictvím aplikace CoroPlus® Tool Guide pro koncepci CoroMill® Dura jsme schopni poskytnout nejpřesnější výchozí hodnoty pro konkrétní aplikaci. A v případě, že máte CAM software s přídavným modulem CoroPlus® Tool Guide, je to ještě jednodušší — doporučení nejvhodnějších hodnot řezných parametrů získáte přímo ve vašem CAM programu.“

www.sandvik.coromant.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP