www.modernitovarna.com
BALLUFF

Snazší dohled nad formami pro vstřikovací lisy

Formy na vstřikovacích lisech podléhají opotřebení, a proto musí být pravidelně kontrolovány a opravovány. Intervaly prohlídek často záleží na zkušenosti pracovníků nebo jsou stanoveny jejich ručně psanými poznámkami. Ovšem zkušený pracovník ani jeho poznámky nezřídka nejsou k dispozici. Proto v mnoha případech na prohlídku a údržbu formy dojde až tehdy, když už vyrobené výlisky nevyhovují zadaným tolerancím nebo stroj přestane správně pracovat. Důsledkem je neplánované přerušení výroby, které stojí spoustu času a peněz.

Snazší dohled nad formami pro vstřikovací lisy
Proto přišla společnost Balluff se systémem Mold ID, který podporuje údržbu podle skutečného stavu forem a umožňuje jejich snazší správu.

Prostřednictvím průmyslových prvků RFID umožňuje Mold ID sledovat provoz forem a zaručuje jejich optimální využití. A to nejlepší: Mold ID je autonomní systém, kterým může být doplněn kdykoliv a kdekoliv na jakýkoliv vstřikovací lis, bez asistence jeho výrobce nebo zásahu do řídicího systému stroje.

Odolný nosič dat RFID nese ve své paměti, která nevyžaduje napájení, kromě informací o identitě formy také bezkontaktně zaznamenanou informaci o aktuálním počtu zdvihů a provozních parametrech specifických pro danou formu. Informace jsou kdykoliv přístupné prostřednictvím mobilní čtečky RFID nebo chytrého telefonu a umožňují realizovat např. audit výroby. Pro počítání zdvihů slouží externí indukční nebo optický snímač, namontovaný na vhodném místě stroje. Výsledkem je, že nemůže dojít k záměně forem, a současně se vytváří databáze pro údržbu podle skutečného stavu formy. Tím se prodlužuje životnost formy, zvyšuje její provozní spolehlivost a současně se zvyšuje produktivita efektivita stroje.

Zobrazovač SmartLight poskytuje přímou zpětnou vazbu tím, že informuje operátory stroje o skutečném aktuálním stavu formy. Limitní hodnoty pro stavy „varování“ a „údržba nutná“ mohou být nastaveny individuálně pro každou formu. Zobrazovač SmartLight zobrazuje stav tak, že je viditelný i z velké vzdálenosti, a co je nejdůležitější, bez omylů.
A to nejlepší: všechny systémy MoldID mohou být připojeny prostřednictvím webových služeb a sítí LAN, Wi-Fi nebo Powerline k řídicímu systému, MES nebo ERP. Výsledkem je možnost přístupu k provozním údajům v podstatě odkudkoliv. Mold ID je jasným příkladem z praxe, jak si Industrie 4.0 hledá svou cestu do výroby.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP