www.modernitovarna.com
BALLUFF

Moduly push-pull IO-Link master pro PROFINET: přenos dat elektrickým nebo optickým kabelem

Optické světlovodné kabely se v současnosti prosazují i v průmyslových komunikačních sítích. Přenos dat optickými kabely nabízí mnoho výhod, zvláště v úlohách, kde je třeba přenášet velké objemy dat a s velkými požadavky na dostupnost komunikační sítě, jaké jsou typické např. v automobilovém průmyslu. Uvedení nové push-pull varianty modulů master IO-Link pro Profinet je dokladem toho, že tento trend si dobře uvědomuje i společnost Balluff. Tyto moduly se totiž dodávají s připojením jak pro elektrický, tak i optický kabel.

Moduly push-pull IO-Link master pro PROFINET: přenos dat elektrickým nebo optickým kabelem
Pro připojení sběrnicového a napájecího kabelu využívají všechny moduly standard push-pull specifikovaný v doporučení AIDA (Iniciativa automatizace německých výrobců automobilů, Automatisierungsinitiative Deutscher Automobilhersteller). Speciální třetí varianta kombinuje oba světy a nabízí jak optické (SCRJ), tak elektrické (RJ45) push-pull připojení. Zvláště přitažlivou vlastností je to, že tyto moduly mohou být použity pro převod z metalického na světlovodný kabel přímo v I/O modulu, bez potřeby použít dodatečný externí konvertor.

Stejně jako všechny moduly IO-Link master pro ethernetové sítě od společnosti Balluff, také tyto push-pull moduly mají vestavěný displej pro zobrazování informací o stavu modulu a dodatečných diagnostických informací, stejně jako vestavěný komunikační přepínač pro sběrnicovou topologii sítě Profinet. Na osmi portech IO-Link jsou dostupné všechny funkce založené na specifikaci 1.1 IO-Link. Zobrazení aktuálního stavu modulu i všech rozšířených diagnostických informací je uživateli k dispozici také prostřednictvím integrovaného webového serveru.
Moduly push-pull IO-Link master pro PROFINET: přenos dat elektrickým nebo optickým kabelem

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP