www.modernitovarna.com
NSK

Válečková vedení NSK zvyšují provozuschopnost vyfukovacích strojů

Výrobce PET (polyethylentereftalátových) lahví musel na svých vyfukovacích strojích často vyměňovat jejich lineární vedení. Po přechodu na válečková vedení řady RA od firmy NSK však více než rok nedošlo k žádnému selhání, což přineslo roční úsporu nákladů na údržbu, náhradní díly a prostoje ve výši 60 000 EUR.

Výrobce, který byl nespokojen s počtem selhání lineárních vedení na svých vyfukovacích strojích, vyzval firmu NSK, aby analyzovala několik vadných dílů. Odborná analýza zjistila jako příčinu selhání poškození koncového uzávěru vedení, k němuž došlo v důsledku kombinace krátkých zdvihů, krátkých dob cyklu, častého rozjíždění a zastavování a zvýšené posuvné síly během rozjezdu.

Vzhledem k profilu aplikace a poškození, ke kterému docházelo, doporučila společnost NSK zpracovateli plastů nainstalovat na stroj válečková vedení řady RA. Tato vedení mají mimo jiné velmi velkou únosnost a přesnost pohybu, extrémní tuhost, hladký chod a dlouhou trvanlivost v podmínkách krátkých cyklů a vysokých zatížení.

Hlavním konstrukčním prvkem vedení řady RA jsou jejich distanční vložky, které zabraňují dotyku jednotlivých válečků. Tyto distanční vložky omezují vychýlení válečků a zajišťují hladký chod a také snížení posuvné síly během rozjíždění.

Uživatel dodržel doporučení NSK a ve zkušebním provozu vybavil jeden ze svých vyfukovacích lisů válečkovými vedeními NSK řady RA. Tento stroj běžel déle než rok bez jakýchkoli problémů nebo poruch, což snížilo náklady na výrobní prostoje na nulu. Analýza úspor nákladů provedená společností NSK ukázala, že modernizace tohoto jediného stroje vedla k úspoře 59 500 EUR.

S ohledem na tento výsledek výrobce PET lahví neváhal při modernizaci svých ostatních vyfukovacích strojů.

1) Výrobce PET lahví na svých vyfukovacích strojích oceňuje válečková vedení řady RA od NSK. Foto: Shutterstock
 

Válečková vedení NSK zvyšují provozuschopnost vyfukovacích strojů
 
2) Válečková vedení řady RA od NSK mají velkou únosnost a tuhost, čímž vyhovují pro velkou škálu náročných úloh. Foto: NSK


Válečková vedení NSK zvyšují provozuschopnost vyfukovacích strojů

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP