www.modernitovarna.com
BALLUFF

Světelný závěs BLA s vysokým rozlišením

Pro identifikaci dílů a určení polohy

Světelný závěs BLA s vysokým rozlišením
Společnost Balluff vyvinula nový světelný závěs s velkým rozlišením pro optickou detekci objektů o šířce od 50 mm a s dosahem až 2 m. Závěs se skládá z vysílače s s vysoce výkonným červeným laserem a z přijímače. Zařízení může pracovat zcela samostatně, bez dodatečného příslušenství a bez nutnosti používat PC nebo speciální software. Všechna nastavení lze provést ovladačem s displejem, jež je součástí přijímací částí závěsu.

Rozlišení od 0,01 mm přináší široké možnosti použití. Vyhodnocuje se nejen množství dopadajícího světla ze zvlášť homogenního laserového zdroje, ale také pozice v rámci výšky světelného závěsu. Vysílač i přijímač jsou navíc uzavřeny v robustním krytu, který odolává průmyslovým podmínkám, a mohou být snadno a rychle seřízeny s využitím multifunkčního grafického displeje. Uživatel může funkcí teach-in definovat až šest různých objektů a vymaskovat překážky v měřicím poli (funkce blanking).
Tímto způsobem mohou být spolehlivě detekovány, srovnávány nebo tříděny různé objekty na základě minimálních odchylek jejich rozměrů. Výsledky testů jsou potom k dispozici jako dva analogové a tři digitální signály. Od května 2014 bude k dispozici také varianta s rozhraním IO-Link.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP