www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Nová komunikační brána Intesis usnadňuje komunikaci mezi sítěmi EtherNet/IP a BACnet

HMS Networks uvádí na trh nový překladač protokolu Intesis, který integruje průmyslové systémy s EtherNet/IP a systémy správy budov s BACnet IP/MSTP. Díky jedinečné konstrukci umožňuje snadno přenést data z tovární sítě do BMS.

Nová komunikační brána Intesis usnadňuje komunikaci mezi sítěmi EtherNet/IP a BACnet

Průmyslové sítě a sítě budov – propojeno

Mnoho průmyslových procesů závisí na správném monitorování a řízení technického vybavení budovy, kde je průmyslové zařízení instalováno. Například lze monitorovat a regulovat teplotu, vlhkost a kvalitu vzduchu, aby byly zajištěny příznivé výrobní a pracovní podmínky. Stejným způsobem lze osvětlení budovy sladit s pracovní dobou, aby se snížilo plýtvání elektřinou, a současně zlepšit management osvětlení v mimořádných situacích.

Při pokusu o propojení instalací průmyslových sítí a sítí budov se integrátoři systémů často potýkají s problémy, které jsou způsobené tím, že různé systémy používají různé protokoly. BACnet se většinou používá v automatizaci technických zařízení budov, jako jsou HVAC, osvětlení nebo řízení přístupu, zatímco EtherNet/IP se používá pro komunikaci PLC a v sítích průmyslové automatizace.


Komunikace s novou komunikační bránou Intesis EtherNet/IP - BACnet


S novým překladačem protokolů Intesis od HMS Networks mohou integrátoři systémů snadno začlenit jakékoli PLC s rozhraním EtherNet/IP, jako jsou např. PLC Allen-Bradley Rockwell, do systémů BMS se sítí BACnet. Komunikační brána umožňuje obousměrnou komunikaci mezi PLC s rozhraním EtherNet/IP a řídicími jednotkami BACnet. Komunikační brána s nezávislými ethernetovými porty je schopná obsluhovat až 1 200 datových bodů. Na jedné straně plní úlohu jednotky BACnet IP/MSTP server/slave, na druhé straně je adaptérem EtherNet/IP. Komunikační brána má certifikát BTL pro BACnet a nese značku UL pro zaručení nejvyšších standardů komunikace a kvality. Díky vestavěnému modulu Anybus® CompactCom má také předcertifikaci ODVA.


Snadná konfigurace a integrace prostřednictvím Intesis MAPS


Intesis MAPS, společný konfigurační nástroj pro všechny překladače protokolů Intesis, umožňuje integrátorům systémů velmi intuitivní konfiguraci komunikace. Nástroj MAPS pomáhá integrátorům v jejich projektech tím, že jim poskytuje soubory EDE pro integraci do sítě BACnet, stejně jako soubory EDS a konfigurační zprávy pro použití v konfiguračních nástrojích pro PLC s rozhraním EtherNet/IP, jako je software Rockwell Studio 5000.


Anybus CompactCom a Intesis BACnet – od HMS Networks


Nová komunikační brána EtherNet/IP - BACnet, jež je rozšířením skupiny překladačů protokolů Intesis Factory-to-Building, je dalším příkladem kombinace techniky HMS, která přináší uživatelům jasné výhody. V komunikační bráně se současně využívá komunikační technika Anybus CompactCom a Intesis pro komunikaci v průmyslových sítích a v sítích budov. Je to technika osvědčená a zákazníky vyzkoušená v milionech instalací po celém světě.

Více se dozvíte na www.intesis.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP