www.modernitovarna.com
CIAT

CIAT představuje Comfort Line, svou nejnovější řadu potrubních fancoilových jednotek

Fancoilové jednotky pro zajištění komfortu Comfort Line od firmy CIAT jsou plně modulární, a lze je proto přizpůsobit specifickým požadavkům všech projektů, ať jde o nové budovy postavené podle přísných předpisů pro regulaci teploty nebo rekonstrukce budov s cílem zlepšit energetickou efektivitu, komfort a kvalitu vzduchu v budově.

CIAT představuje Comfort Line, svou nejnovější řadu potrubních fancoilových jednotek
Fancoilové jednotky Comfort Line jsou integrované do vodního systému Hysys od firmy CIAT a dodávají se ve třech specifických konfiguracích podle oblasti použití: Comfort Line Office s širokou nabídkou provedení pro kanceláře, Comfort Line Hotels/Seniors pro hotely a zdravotnická zařízení a Comfort Line Home pro obytné budovy. 
 
K dispozici jsou tři verze: Comfort Line Premium (motor HEE + filtr Epure CIAT) Comfort Line Standard (motor HEE + standardní filtr) a Comfort Line Basic (standardní motor, standardní filtrace). Jednotky Comfort Line se standardní filtrem mohou být snadnou výměnou filtru doplněny o filtr Epure. Podobně lze jednotky se standardním motorem snadno a bez konstrukčních úprav vybavit motorem HEE. Jednotky Comfort Line se pyšní širokým rozsahem výkonů (0,7 kW až 6,1 kW) a malou tloušťkou (od 215 do 280 mm), výhodnou pro použití tam, kde je k dispozici málo místa: ve stropních podhledech nebo pod zvýšenou podlahou. 
 
Motor s technologií Hee (High Energy Efficiency), se vyznačuje velmi malou spotřebou elektrické energie. Úspora energie činí až 87 % proti standardnímu motoru a splňuje nařízení ErP 2013 a 2015. K vysoké účinnosti přispívají také nová speciální oběžná kola ventilátorů vyvinutých společností CIAT. 
 
Filt Epure je integrován do řady jednotek Coadis Line a zvyšuje kvalitu vzduchu v budovách (IAQ – Indoor Air Quality). Odstraňuje ze vzduchu prachové částice, a tím pomáhá chránit zdraví osob v budově. Jednotky Comfort Line zajišťují výbornou IAQ snížením koncentrace prachových částic PM2,5 pod hranici doporučenou WHO (10 μg/m3).
 
Každá jednotka v typové řadě Comfort Line má patentovaný odvod kondenzátu zkonstruovaný tak, aby se omezil únik vzduchu z jednotky a zabránilo se obtékání vzduchu mimo výměník. Vanička pro odvod kondenzátu umožňuje zadržovat jen minimum kondenzátu, optimalizuje dobu provozu čerpadla a zlepšuje bezpečnost při údržbě jednotky. Kondenzát je z jednotky odváděn v nejnižším místě šikmo uložené vaničky. Ručně ovládaný adaptér odvodu kondenzátu je umístěn poblíž přední nebo zadní stěny jednotky. Nádobka je pro snadné vyjmutí namontována v zásuvném modulu s výměníkem. Může být vyjmuta také dnem jednotky. 
 
Jednotky Comfort Line se dodávají s různými dvoutrubkovými kapalinovými výměníky, které umožňují pracovat s velkými teplotními rozsahy vody, i mimo rozsah daný směrnicí Eurovent 7/12. Výsledkem je to, že jednotka nemusí být zvětšována ani při širokém rozsahu požadovaných teplot. Samozřejmostí je i čtyřtrubkové provedení jednotky. Za kapalinový výměník lze umístit elektrický ohřívač a v nabídce je také čtyřtrubkové provedení s elektrickým ohřevem.
 
Jednotky Comfort Line byly navrženy podle zásad programu udržitelného rozvoje společnosti CIAT a zvláště při respektování zásad ekodesignu. Každá jednotka může být plně rozebrána a 94 % materiálu lze recyklovat. Podle hodnocení dopadu životního cyklu (LCA – Life Cycle Assessment) mají jednotku Comfort Line o 13 % menší dopad na životní prostředí než předchozí řady fan-coilových jednotek. 
 
Jednotky Comfort Line mají malou uhlíkovou stopu. Jsou vyráběny ve Francii a obsahují materiály dodávané podniky v okolí závodu. 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP