www.modernitovarna.com
CIAT

Společnost CIAT instaluje šest systémů Drypack v kogeneračním zdroji Electr'Od

Společnost CIAT instaluje šest systémů Drypack v kogeneračním zdroji Electr'Od
Kogenerační jednotky v závodu Electr'Od

Společnost CIAT instaluje šest systémů Drypack v kogeneračním zdroji Electr'Od

Výrobníky chladu systému Drypack Plus

Firma Veolia si vybrala společnost CIAT pro dodávku systémů pro sušení bioplynu

GRS Valtech, dceřiná společnost firmy Veolia, si pro vysoušení bioplynu, vyráběného ve skládce komunálního odpadu v Plessis-Gassot severně od Paříže, vybrala systém Drypack Plus od společnosti CIAT.

Vysoušení bioplynu zvyšuje efektivitu provozovaných kogeneračních jednotek a snižuje jejich provozní náklady. Proces vysoušení se skládá z ochlazení bioplynu na nízkou teplotu, při níž dochází ke kondenzaci obsažené vlhkosti, jeho opětovného zahřátí na teploty okolo 30°C a filtrování přes filtry s aktivním uhlíkem. Čím nižší je absolutní vlhkost plynu, tím větší je účinnost filtrů a nižší provozní náklady.

Šest systémů Drypack Plus dodaných firmou CIAT pro vysoušení bioplynu se skládá ze standardních nebo na zakázku vyvinutých komponent optimalizovaných firmou CIAT speciálně pro elektrárnu Electr'Od na základě vlastních znalostí a zkušeností v oboru termomechaniky. Jsou kombinací vysoce efektivních výrobníků chladu s účinnou separací zkondenzovaných kapek.

«Společnost CIAT je pro nás, GRS Valtech, dlouhodobým partnerem. Náš vztah je postaven na vzájemné důvěře a důkladné znalosti jejích výrobků. Výkonnost systémů CIAT jsme si ověřili v praxi a tým pracovníků CIAT nám vždy poskytuje efektivní technickou podporu,» říká pan Delefosse, Studies and Projects Engineer společnosti GRS Valtech.

«Hlavní potíží, s níž jsme byli konfrontováni, bylo stanovit správnou velikost trubkových výměníků, abychom na výstupu zajistili požadovanou relativní vlhkost,» říká Marc Schaller, vedoucí divize Energy and Environment společnosti CIAT.

Společnost CIAT instaluje šest systémů Drypack v kogeneračním zdroji Electr'Od

Součásti systému Drypack Plus

Electr'od - největší francouzský kogenerační zdroj, který vyrábí energii z bioplynu

Závod Electr'Od, otevřený v červnu 2014, vyrábí z nerecyklovatelného odpadu obnovitelnou energii (elektřinu a teplo). Je umístěn na skládce komunálního odpadu Plessis-Gassot, severně od Paříže. K výrobě elektřiny používá skládkový plyn (bioplyn) produkovaný baktériemi při přeměně odpadu na humus. Výkon kogeneračních jednotek je 130 000 MW·h elektrické energie ročně. Tento výkon odpovídá roční spotřebě elektrické energie 41 200 domácností nebo roční produkci čtyřiceti větrných turbín.

Electr'Od je kogenerační zdroj; a kromě elektrické energie ročně vyrobí i 30 000 MW·h tepla - ekvivalent spotřeby přibližně 2 850 domácností. Tato tepelná energie se využívá pro zásobování teplem a teplou užitkovou vodou celého městečka Plessis-Gassot, včetně radnice, společenského střediska, kostela a obecních budov (škol, školek, domovu pro seniory atd.). Plessis-Gassot je první město ve Francii, které je celé vytápěno energií získanou z bioplynu. Ti obyvatelé Plessis-Gassot, kteří jsou připojeni k rozvodné síti Electr'Od, pocítili snížení účtů za elektřinu o 92 % a za vytápění, původně naftové, o 91 %.

Kogenerační zdroj Electr'Od se skládá z deseti plynových turbín s celkovým elektrickým výkonem 17,2 MW - jde tedy o jeden z největších bioplynových zdrojů ve Francii - a spotřebou 100 miliónů metrů krychlových bioplynu ročně. Výstavba celého zdroje stála 16,5 miliónu eur.

CIAT Group je přední evropská společnost v oblasti techniky prostředí a optimalizace spotřeby energie. Protože si uvědomuje, jakým problémům budeme v budoucnu čelit, a zná význam synergických efektů v oblastech zásobování vodou a energiemi a sběru a zpracování odpadu, vyvíjí v rámci své divize Energy & Environment novátorské přístupy k těmto novým příležitostem. Díky divizi Energy & Environment má CIAT přední postavení v oblasti úpravy bioplynu s více než 1 500 závody vybavenými touto technikou na celém světě.

Veolia Group je přední světová firma v oboru optimalizace správy zdrojů. Má více než 187 000 zaměstnanců* a navrhuje a dodává řešení pro správu vody, odpadů a energií, které přispívají k udržitelnému rozvoji. Prostřednictvím tří doplňujících se oborů podnikání pomáhá Veolia rozvíjet přístup ke zdrojům, chránit stávající zdroje a doplňovat je.
V roce 2013 dodávala Veolia Group pitnou vodu 94 miliónům lidí, 62 miliónům lidí poskytovala služby v oblasti odpadních vod, vyrobila 54 miliónů MW·h energie a přeměnila 38 miliónů tun odpadu na nové materiály a energii. Veolia Environnement (Paris Euronext: VIE) zaznamenala v roce 2013 konsolidovaný obrat ve výši 23,4 miliard eur*.

www.veolia.com

(*) údaje z roku 2013 jsou neauditované, pro informaci, včetně firmy Dalkia International (100%), ale bez Dalkia France. Vyčleňování obratu a zaměstnanců firmy Transdev se právě zpracovává.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP