www.modernitovarna.com
CIAT

Výrobník chladu POWERCIAT2 ve verzi HEE

Výrobníky chladu POWERCIAT2 jsou navrženy podle zásad ekodesignu a určené pro výkon chlazení od 610 do 1 350 kW. Vyrábí se ve verzích STD (standardní) a ve verzi se zvýšenou energetickou účinností HEE (High Energy Efficiency). Díky použití nejmodernějších komponent, zvláště díky voštinovému výměníku (micro-channel) a vysoce účinnému výparníku CIAT, dosahují chladicí jednotky POWERCIAT2 HEE v průměru o 10 % lepší účinnosti než jejich běžné provedení. Jsou zařazeny do nejvyšší energetické třídy, Class A, jejich průměrná hodnota koeficientu účinnosti EER je 3,15 a vyznačují se také výjimečnou účinností v celoročním provozu: průměrná hodnota koeficientu ESSER je 4,1. Výrobníky chladu POWERCIAT2 HEE jsou určeny zejména pro klimatizaci rozlehlých budov, např. hotelů, kanceláří, nákupních center a výrobních hal.

Výrobník chladu POWERCIAT2 ve verzi HEE
Řada POWERCIAT2 HEE zahrnuje deset nových výrobníků chladu, které rozšiřují sortiment standardních chladicích jednotek a jejichž chladicí výkon je od 600 do 1 160 kW.

Tým konstruktérů společnosti CIAT pro zlepšení energetické účinnosti jednotek POWERCIAT2 přizpůsobil jejich standardní provedení zejména tím, že optimalizoval prostor, kde dochází k přenosu tepla, tj. výměníky a výparník, a jednotky vybavil novým šroubovým kompresorem s velmi malou spotřebou elektrické energie. Výsledkem je výrobník chladu s vylepšeným poměrem chladicího výkonu k elektrickému příkonu, a v důsledku toho se zvláště velkou hodnotou energetické účinnosti.

Kromě malé spotřeby elektrické energie se jednotky POWERCIAT2 HEE vyznačují stejnými přednostmi a výkonnostními parametry jako běžné jednotky POWERCIAT2 a mají ve srovnání s jinými výrobníky chladu na trhu nejlepší poměr chladicího výkonu k množství potřebného chladiva (7 kW chladicího výkonu na kilogram R134a). POWERCIAT HEE je v současné době jediný výrobník chladu, který kombinuje současně voštinový výměník typu micro-channel a suchý trubkový expanzní výparník. Jednotky byly zkonstruovány podle zásad ekodesignu, které omezují vliv jednotek na životní prostředí po celou dobu jejich životnosti.

Největší technickou inovací jednotek POWERCIAT2 HEE ve srovnání s předchozí generací výrobníků chladu je jejich voštinový výměník typu micro-channel, který přináší řadu zlepšení: o 45 % méně chladiva, o 20 % menší hmotnost jednotky (díky tomu se s ní snáze manipuluje, snáze se dopravuje a instaluje na místě) a o 20 % menší půdorys. Výrobníky chladu POWERCIAT2 se také snadno udržují. Odolný vnější povrch výměníků lze čistit tlakovou vodou, celohliníková konstrukce zabraňuje vzniku galvanických proudů vznikajících ve styku různých kovů a je odolnější proti korozi.

Výrobníky chladu POWERCIAT2 HEE mají nový trubkový expanzní výparník COREVA2, při jehož konstrukci se uplatnily dva nové patenty. Vynikající výkonnostní parametry výparníku COREVA2 přinášejí maximální výkon a snižují potřebné množství chladiva. K vysoké energetické účinnosti přispívá také optimalizace průběhu tlaku při expanzi. Tato technika plně vyhovuje omezením z hlediska ochrany životního prostředí a nejpřísnějším evropským normám.

Jednotky POWERCIAT2 HEE se dodávají ve třech provedeních dle vydávaného hluku: Standard, Low Noise a Xtra Low Noise. Verze Xtra Low Noise má při výkonu 1 160 kW ve vzdálenosti 10 m od jednotky úroveň akustického tlaku jen 63 dB(A). Této pozoruhodné hodnoty konstruktéři dosáhli maximálním omezením hlučnosti všech komponent. Odhlučněné ventilátory automaticky regulují průtok vzduchu podle požadavku na chladicí výkon, kompresory jsou vybaveny antivibračním uchycením a uloženy v akusticky izolovaných krytech a vstupní potrubí je vybaveno pružnými spojkami zabraňujícími přenosu vibrací.

Výrobníky chladu POWERCIAT2 HEE lze vybavit částečnou rekuperací tepla a vyrobené odpadní teplo je možné využít pro ohřev teplé vody na až 60 °C, a pokrýt tak spotřebu teplé vody např. v hotelu.

Výrobníky chladu POWERCIAT2 jsou díky svým výjimečným výkonnostním parametrům ústředním prvkem systému Hysys® POWER, který zajišťuje topení, chlazení a úpravu vzduchu v interiérech různých budov. U velkých projektů můžeme tuto jednotku integrovat do systému CIAT Energy Pool, aby jsme splnili i ty nejnáročnější požadavky ochrany životního prostředí ve vztahu k managementu výroby a spotřeby energie.

http://www.ciat.cz/

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP