www.modernitovarna.com
CIAT

Power'Control: řízení systému výroby tepla a chladu

Power'Control je řízení celého systému výroby tepla i chladu pomocí tepelných čerpadel, výrobníků chladu apodobně. Toto řízení je standardní součástí unikátního systému Energy Pool Package od firmy CIAT, která zaručuje hospodárnou výrobu energie. Power'Control bere v úvahu specifické potřeby každé budovy a v reálném čase určuje nejvhodnější způsob výroby energie a správné nastavení jednotlivých součástí systému. Autonomně řídí chod výrobníků chladu nebo tepelných čerpadel, suchých chladičů, oběhových čerpadel a dalších hydraulických zařízení a zajišťuje jejich optimální provoz. V závislosti na složení systému, podmínkách provozu a zlepšuje efektivitu celého systému o 15 až 30 %. Power'Control je navržen pro užití v terciární sféře, obchodních centrech, nemocnicích, hotelech a pro průmyslové chladicí zařízení. Společnost CIAT také nabízí veškeré služby, od návrhu zařízení, výpočtu jeho výkonu přes podporu při montáži, uvedení do provozu, až po dohled nad zařízením.

Power'Control: řízení systému výroby tepla a chladu
Power'Control dokáže řídit všechny výrobníky chladu a tepelné čerpadla voda/voda, vzduch/voda, oběhová čerpadla a regulační armatury, od primárního zdroje až po jednotlivé hydraulické okruhy pro Vaši budovu. Power'Control umožňuje programovat denní a sezónní časové programy, nastavovat požadované hodnoty, vybírat různé strategie výroby tepla a chladu a řídit chod, střídání a zálohování jednotlivých zařízení. Zobrazuje a zasílá také výstražná hlášení (alarmy, hlášení o porušeapod) a slouží jako místní i vzdálený dohledový nástroj. Všechny provozní parametry jsou zobrazovány v podobě křivek a tabulek a jsou dostupné pro dálkový dohled, např. prostřednictvím webového rozhraní. Klíčové informace mohou být odeslány nadřazenému systému správy budov. 
 
Kromě ochrany zařízení a zajištění co nejrychlejší realizace změn dokáže Power'Control zlepšovat účinnost vašich tepelně-technických zařízení. Podle aktuálního zatížení a klimatických podmínek optimalizuje činnost chladicích jednotek a tepelných čerpadel v kaskádovém zapojení stejně jako otáčky ventilátorů suchých chladičů. Power'Control maximalizuje využití volného chlazení tak, aby se požadovaných hodnot dosáhlo s co nejmenší spotřebou energie. Rekuperuje tepelnou energii získanou při výrobě chladu a používá jej v primární síti nebo v sítích třetích stran (topení, ohřev teplé vody apod.) a přizpůsobuje výrobu tepla aktuální poptávce.
 
Power'Control tak zvyšuje účinnost tepelných zařízení o až 30 %. 
 

Power'Control: řízení systému výroby tepla a chladuPower'Control: řízení systému výroby tepla a chladu

Power'Control může regulovat až osm výrobníků chladu nebo tepelných čerapdel a až čtyři suché chladiče (nebo až osm v systému voda-voda) a tři deskové tepelné výměníky vodního okruhu. Ovládá jednoduchá i dvojitá čerpadla, reguluje dvoucestné ventily a třícestné ventily s motorovým pohonem a čte údaje z teplotních a tlakových čidel, stejně jako průtokoměrů a měřičů tepla. 
 
Power'Control má 10ti palcový grafický dotykový displej, intuitivní rozhraní Touch to Go, technologická schémata, která zobrazují stav systému a jeho komponent. K dispozici jsou tři úrovně přístupu (uživatel, údržba, výrobce), možnost programování individuálních časových programů a řízení pomocných oběhových čerpadel v primárním okruhu. 
 
Power'Control je určena také pro podporu preventivní a následné údržby. V paměti se uchovávají alarmy, různé události a závady. V paměti je také mnoho informací které umožňují zpětně vytvářet různé grafy a tabulky s účinnostmi, stavy, počty spuštění teplotách a podobně. 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP