www.modernitovarna.com
British Steel

Kolejnice 41GPU od firmy Tata Steel pro novou tramvajovou trať v Casablance

V Casablance byla marockým králem Mohamedem VI. otevřena první tramvajová linka, kompletně osazená kolejnicemi Tata Steel. Na stavbu se spotřebovalo 7 500 tun (138 km) žlábkových kolejnic 41GPU vyráběných ve válcovnách Tata Steel v Hayange ve Francii

Kolejnice 41GPU od firmy Tata Steel pro novou tramvajovou trať v Casablance
Protože tramvajová linka v Casablance prochází městem, bylo nezbytné požít zapuštěné žlábkové kolejnice, které nejsou překážkou pro chodce, automobily ani jiná vozidla.

Kolejnice 41GPU se v posledních několika letech staly na francouzském trhu standardem vzhledem k možnosti jejich kombinace s širokopatními kolejnicemi Vignole; geometrie pojezdu kolejnice 41GPU je stejná jako u kolejnice 50E6 Vignole a přechod mezi nimi je tedy naprosto bez problémů.

Vedoucí oddělení výroby kolejnic Gérard Glas řekl: „Univerzálním válcovacím postupem vyvinutým společností Tata Steel vyrábíme žlábkové kolejnice s velmi malými tolerancemi rozměrů a tvaru, které jsou stejně přesné jako kolejnice Vignole. V důsledku toho má celý tramvajový svršek delší životnost a velmi se tím zlepšuje i komfort pro cestující a obyvatele, kteří bydlí v těsném sousedství trati.

Kolejnice 41GPU je o 3 cm nižší než většina jiných kolejnic na trhu. To znamená, že při její výrobě se spotřebuje méně oceli, ale nejen to – ještě důležitější je, že se tím zmenší potřebné rozměry kolejového lože, a tím se sníží i náklady na výstavbu. Kolejnice je již několik let standardem na trhu ve Francii, Maroku a Alžírsku a lze ji dodat v podstatě okamžitě, ze skladu.

Kolejnice od společnosti Tata Steel jsou použity na celé tramvajové lince T1 v Casablance, včetně depa a obslužných kolejí. Dodávky kolejí začaly v prosinci 2010, kdy byly naloženy na říční loď, jež je dopravila do přístavu v belgických Antverpách, odkud pokračovaly nákladní lodí do Casablanky.

Kolejnice 41GPU od firmy Tata Steel pro novou tramvajovou trať v Casablance

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP