www.modernitovarna.com
British Steel

British Steel: budování budoucího rozvoje

-Zahájení činnosti nové firmy British Steel -Akvizice společností Greybull Capital dokončena -Investice v objemu 400 miliónů liber -Implementace plánu rozvoje a návrat k měsíčnímu provoznímu zisku

British Steel: budování budoucího rozvoje
Po úspěšném dokončení prodeje britského podniku Tata Steel Long Products Europe (LPE) společnosti Greybull Capital LLP (Greybull), britské rodinné investiční kanceláři, zahájila svou činnost obnovená firma British Steel.
 
Obchodní ředitel British Steel Peter Hogg to popisuje jako historickou událost. Řekl: 
„Dnes jsme zahájili činnost nové společnosti a jsme velmi rádi, že je to pod tradiční značkou British Steel.
 
Než jsme se propracovali k tomuto okamžiku, stálo nás to hodně úsilí a měsíce tvrdé dřiny v těsném partnerství s našimi zaměstnanci, odborovými předáky, zákazníky a dodavateli. Oceňujeme také pomoc a podporu vlády, místní samosprávy a našich poslanců.
 
Naše průmyslové odvětví prožívá v posledních letech těžké časy, ale jsme si jisti, že nový projekt, postavený na našich základních hodnotách, hrdosti, nadšení a výkonnosti, nejen oživí naše podnikání, ale umožní nám stát se přední světovou firmou.
 
Naše dědictví je pro nás důležité. Naši pracovníci za řadu desetiletí získali zkušenosti s výrobou ocelí nejvyšší kvality a jejich výrobky se používají ve význačných budovách a projektech infrastruktury po celém světě. Zahájení činnosti British Steel nám umožní vybudovat stabilní budoucnost pro naše zaměstnance a pro všechny, kteří se s námi na našem podnikání budou podílet.“
 
Firma, která zaměstnává 4 800 lidí, má závody s velmi dobrou reputací ve Scunthorpe, Teesside a Skinningrove ve Velké Británii a v Hayange ve Francii. Další střediska jsou po celé Británii a Irsku a síť prodejních kanceláří má firma po celém světě. Středisko inženýrských služeb sídlí ve Workingtonu a zákazníkům jsou k dispozici také techničtí konzultanti v jednotlivých oblastech.
 
Paul McBean, předák spojeného odborového svazu ze Scunthorpe, řekl:
„Dnes je pro nás, pro odboráře a pro všechny naše zaměstnance, důležitý okamžik. Propracovat se do tohoto bodu znamenalo měsíce dřiny a úsilí našich pracovníků. Děkuji jim za jejich podporu a za jejich oddanost ocelářskému průmyslu.
 
Jsem nadšený, že jsme náš podnik obnovili jako British Steel. Znamená to nový start, novou kapitolu, nový začátek podnikání. Jsem přesvědčen, že nám pokračování společné práce přinese úspěch.“
 
Společnost Greybull  pro podporu plánu rozvoje vytvořeného vedením firmy a zaměstnanci připravila investiční a finanční balíček v objemu 400 miliónů liber. Finance, poskytnuté akcionáři a jejich bankami, umožní firmě British Steel vytvořit provozní kapitál a investovat do budoucího rozvoje. Firma je financována prostřednictvím banky PNC Business Credit UK, která je součástí skupiny PNC Financial Services UK Ltd., jež je členem The PNC Financial Services Group, Inc. Podmínky byly na základě inventury majetku odsouhlaseny také bankou Citi.
 
Firma začala svou činnost na podzim 2015 implementací rozvojového plánu, který již přinesl výrazné zvýšení výkonnosti, takže se firma v uplynulých dvou měsících vrátila k provoznímu zisku. Bylo dosaženo dohody o novém nastavení cen s klíčovými dodavateli a pracovníci si odhlasovali dočasné změny smluvních podmínek. To bylo nezbytnou podmínkou, aby mohla firma British Steel realizovat plný potenciál plánu transformace a vrátit podnik k dlouhodobému zisku. 
 
Marc Meyohas, partner společnosti Greybull, řekl:
„Jsme nadšení, že jsme dokončili tento projekt, a pyšní, že jsme obnovili British Steel. Věříme plánu transformace a schopnostem vedení a zaměstnanců zavést potřebné změny. Mnoho se ještě musí udělat, ale první signály jsou pozitivní. 
 
Aby se dostal do tohoto bodu, překonal podnik v uplynulých několika měsících sérii bariér. V tomto období ukázali všichni pracovníci i odborové svazy velkou míru profesionality a snahy pomoci firmě k úspěchu. Víme, že v tom budou pokračovat, a proto i my budeme nadále spolupracovat s firmou British Steel na jejím rozvoji.“ 
 
Kontakty pro média:
Bell Pottinger
Tom Cahn:  +44 20 3772 2586 / +44 7917 242 078
Greg Wood: +44 20 3772 2587 / +44 7990 003 588
Henry Lerwill: +44 20 3772 2570 / +44 7894 608 607
British Steel: budování budoucího rozvoje

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP