www.modernitovarna.com
British Steel

Společnost British Steel oznámila investici 50 mil. liber do modernizace výroby válcovaných drátů

Společnost British Steel dnes oznámila největší samostatnou investici do svých výrobních technologií za posledních deset let do modernizace své výroby válcovaných drátů investuje 50 miliónů liber (65 miliónů eur).

Společnost British Steel oznámila investici 50 mil. liber do modernizace výroby válcovaných drátů
Popis obrázku: Válcované dráty vyráběné v závodě British Steel ve Scunthorpe

Investice výrazně zvýší kvalitu a rozšíří sortiment válcovaných drátů vyráběných v hlavním závodě společnosti ve Scunthorpe v Anglii, a umožní tak navýšit podíl na stávajících trzích, ale také vstoupit na nové –  v Británii i mimo ni.
 
Nový závod umožní vyrábět širší sortiment rozměrů (do 28 mm) s užšími tolerancemi, stejně jako dosáhnout zlepšení kvality povrchu a vlastností mikrostruktury. 
 
Investice doplní 120 miliónů britských liber, které už firma vydala na investiční projekty v průběhu prvních tří let činnosti, a přichází osm měsíců po koupi FNsteel, významného výrobce válcovaných drátů z Nizozemí.
 
Paul Martin, náměstek výkonného ředitele British Steel, řekl: „Je to velká investice do budoucnosti našeho podnikání, podtrhující naši snahu poskytnout zákazníkům s vysokými technickými požadavky na ocel různorodý sortiment kvalitních produktů.
 
Nejenže to zvýší naši schopnost obsloužit domácí trh, ale umožní nám to také stát se konkurenceschopnými exportéry a ve shodě s naší podnikovou strategií posílit růst British Steel."
 
Investovat se bude do nové válcovací tratě instalované na místě stávající válcovny firmou Primetals. Plánuje se, že práce začnou toto léto a nový závod bude spuštěn na podzim 2019. Právě byly otevřeny také nové laboratoře, které zajišťují, že válcovna bude mít testovací zařízení světové úrovně.
Stávající válcovna drátů, která zaměstnává 300 lidí, bude během instalace pracovat bez přerušení.
 
Paul Martin řekl: "Modernizace válcovny drátů zaručí, že značka British Steel zůstane synonymem kvality, inovací a vývoje nových produktů. Naše válcovny drátů přijímají stále více objednávek a tato investice nám umožní dodávat produkty s menšími tolerancemi a lepší kvalitou povrchu, jak to požadují mnozí zákazníci zvláště z automobilového průmyslu.
 
Pokračováním v investicích podobných této a akvizicí podniků, které doplňují naši nabídku, jako FNsteel, se chceme stát dodavatelem první volby pro více zákazníků po celém světě."
 
Válcované dráty British Steel se používají v tisících různých aplikací, včetně ocelového kordu do pneumatik, drátěnek postelí, ukotvení ropných plošin nebo lan mostů. Používají se ale také na sponky na papíry, na výrobu šroubů a matic a na agrafy -- malé košíčky, které přidržují korkovou zátku v lahvi šampaňských vín.
 
Richard Sims, ředitel výroby válcovaných drátů British Steel, řekl: "Naše dráty hrají klíčovou roli v každodenním životě lidí, od automobilů nebo autobusů, jimiž dojíždějí do práce, až po postel, v níž spí v noci. Je to jeden z nejrůznorodějších produktů, které vyrábíme, takže investice přinese výrazné zlepšení nejen pro naše zákazníky, ale i pro stovky miliónů koncových uživatelů.
 
"Dnešek je velmi důležitý i pro naše zaměstnance, jejichž zkušenosti a úsilí plnit požadavky zákazníků nám umožňují investovat s takovou jistotou. Společně se těšíme na otevření nové linky a růst na nových trzích, který nám tato investice umožní.
 
Údaje o válcovně drátů British Steel
-Válcovna drátů ve Scunthorpe, nyní vlastněná firmou British Steel, byla otevřena v roce 1976
-Ročně vyrábí jeden milión tun válcovaných drátů o průměrech od 5,5 do 17,0 mm s krokem 0,5 mm.
-Proces výroby zahrnuje:
-Dráty pro pěchování za studena –  pro výrobu upevňovacích prvků (čepů, šroubů, hřebů, nýtů, táhel). To vyžaduje válcované dráty, které jsou současně tvárné a houževnaté při trvalém napětí
-Dráty z automatové oceli –  automatová ocel se používá pro výrobu množství přesných dílů v automobilovém průmyslu stejně jako pro výrobu kancelářských potřeb. Tyto třídy oceli zaručují dobrou obrobitelnost i při vysokorychlostním obrábění
-Firma British Steel významný podíl válcovaných drátů exportuje, ponejvíce do evropských zemí
-Podnik má nejvýznamnější zákazníky v automobilovém průmyslu a v oboru výroby drátů tažením.
-Modernizovaný závod bude mít také kapacitu jeden milión tun válcovaných drátů ročně, ale s užšími tolerancemi a lepší kvalitou povrchu
-V říjnu 2017 provedla firma British Steel akvizici nizozemské firmy FNsteel, která zaměstnává 300 lidí.
- Produkty FNsteel doplňují ty, které vyrábí British Steel.
-FNsteel má svůj vlastní závod na tažení drátů a je uznávaným dodavatelem pro zákazníky v automobilovém průmyslu v západní Evropě a Británii
-Příklady použití výrobků FNsteel jsou: ložisková ocel, řetězy a tlumiče nárazu
 
 Video: Klikněte zde a podívejte se na naše video o výrobě válcovaných drátů závodě British Steel ve Scunthorpe. Toto video můžete sdílet na svých webových stránkách jako odkaz nebo je do nich přímo začlenit.
 
Kontakt pro média
British Steel 
David Atkin: +44 (0)1724 406898/+44 (0)7919 297936 nebo email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP