www.modernitovarna.com
Moxa

Moxa uvádí ultrakompaktní a vysoce výkonný odolný edge-počítač pro AIoT v extrémních podmínkách

Umělá inteligence věcí, Artificial Intelligence of Things (AIoT) otevírá nové možnosti uplatnění AI v průmyslu. Průmyslové podniky se snaží přenést schopnosti AI z cloudu do jednotek edge, aby tak omezily latenci, zmenšily objem přenášených dat, snížily náklady na ukládání dat a zvýšily dostupnost sítě. Ve venkovním prostředí a v náročných podmínkách, typicky v oborech, jako jsou hornictví, těžba ropy a zemního plynu nebo chytrá města a budovy, je implementace techniky AIoT v reálném světě spojena s mnoha výzvami, včetně omezení velikosti zařízení a jejich příkonu a zvýšení odolnosti proti vlivům prostředí.

Moxa uvádí ultrakompaktní a vysoce výkonný odolný edge-počítač pro AIoT v extrémních podmínkách
Společnost Moxa uvedla na trh odolné edge-počítače řady MC-1220, které používají vysoce výkonné procesory Intel® Core i7/i5/i3 a jsou vybaveny četnými rozšiřujícími rozhraními. Rozšiřující rozhraní lze využít pro hardwarové akcelerátory, např. VPU (Vision Processing Unit), a podporují sadu Intel® OpenVINO pro vývoj aplikaci AIoT. Počítače, navržené s využitím obsáhlých znalostí a zkušeností firmy Moxa s výrobou odolných výpočetních platforem, mohou pracovat v širokém rozsahu teplot a mají certifikáty pro práci ve venkovním prostředí a v prostředí s nebezpečím výbuchu, včetně C1D2 a ATEX zóna 2. Ultrakompaktní počítače bez ventilátoru patří k nejmenším průmyslovým počítačům na světě, které mohou být vybaveny procesory Intel® Core i7. Jsou proto vhodné i do malých rozváděčů a pro použití v provozních podmínkách.

V úlohách se vzdáleným počítačem bývá pro nepřetržité spojení s řídicím centrem vyžadována bezdrátová komunikace. Počítače řady MC-1220 podporují různé varianty WiFi a mobilních sítí, a eliminují tak nutnost používat externí bezdrátovou bránu, čímž šetří náklady i místo. Pro zvýšené hardwarové zabezpečení využívá výpočertní platforma specifikaci TPM 2.0.

Počítače řady MC-1220, kombinující vysoký výpočetní výkon, odolnou konstrukci, kompaktní tvar, malé rozměry, bezdrátovou komunikaci a pokročilé zabezpečení, jsou ideální pro kritické úlohy edge computingu v těžkých pracovních podmínkách a mohou se stát základem pro AIoT.

Význačné charakteristiky počítačů řady MC-1220:
• konstrukce bez ventilátoru, s kovovým krytem a certifikáty C1D2, ATEX a IECEx pro zónu 2,
• vysoce výkonné procesory Intel® Core i7/i5/i3 nebo Intel® Celeron®,
• podpora až 32 GB RAM,
• vestavěný modul TPM 2.0 pro zvýšené hardwarové zabezpečení,
• podporované OS: Windows 10 IoT 2019, Linux Debian 9,
• dvě rozhraní pro gigabitový Ethernet, dva sériové porty a tři porty USB 3.0,
• dva rozšiřující sloty pro bezdrátové moduly mPCIe pro Wi-Fi a LTE a čtyři sloty pro SIM,
• jeden výstup HDMI (rozlišení 4K),
• kompaktní formát 134 x 60,4 x 120 mm (5,28 x 2,38 x 4,72 in) a možnost montáže na lištu DIN,
• široký rozsah pracovních teplot –40 až +70 °C.

Chcete-li získat více informací nebo si stáhnout katalogový list, navštivte: https://www.moxa.com/en/products/industrial-computing/x86-computers/mc-1200-series
Pro další informace o odolných edge-počítačích Moxa navštivte: https://www.moxa.com/en/spotlight/industrial-computing/rugged-x86-iiot-edge-computer/index

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP