www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Nová komunikační brána Intesis pro snadnou integraci jednotek Modbus RTU slave do systémů KNX

Společnost HMS Networks uvádí na trh novou kompaktní komunikační bránu Intesis Modbus RTU to KNX, která umožňuje rychlou integraci jednotek Modbus RTU slave do sítí KNX. Brána, která je plně konfigurovatelná prostřednictvím standardního nástroje ETS, cílí na menší systémy technických zařízení v místnostech do 100 datových bodů.

Nová komunikační brána Intesis pro snadnou integraci jednotek Modbus RTU slave do systémů KNX
Kompaktní komunikační brána pro menší projekty s požadavkem integrace Modbus s KNX

Projekty automatizace vybavení v jednotlivých místnostech v komerčních budovách, jako jsou hotely nebo kancelářská centra, jsou často malé a vyžadují jen omezený počet signálů z HVAC a měřidel, které bývají integrovány do systému KNX. Integrátoři často potřebují do systému zahrnout střešní jednotky, fancoily nebo měřidla spotřeby, které ale jako standard mívají rozhraní Modbus RTU.

Pro tyto případy je určena komunikační brána Intesis Modbus RTU to KNX – cenově výhodný konvertor protokolů, který podporuje do 100 datových bodů. Komunikační brána, jež má kompaktní tvar a vyznačuje se snadnou instalací, plní funkci jednotky Modbus RTU master pro dokonalou integraci jednotek Modbus RTU slave do sítí KNX. Jednotka se separátním rozhraním pro KNX TP a sériovým rozhraním Modbus RTU (RS-485) umožňuje obousměrné monitorování a řízení integrovaných dat. Napájena je ze sběrnice KNX.

Přímá konfigurace standardním nástrojem ETS

Komunikační brána Modbus RTU to KNX může být konfigurována nástrojem ETS, který proces konfigurace zjednodušuje a mnoha odborníkům na KNX je dobře známý, protože ho každodenně používají. Uživatelé ocení také to, že z katalogu ETS je možné přímo nahrát databázi produktů a importovat ji do integračního projektu.

Certifikována pro KNX a přizpůsobena pro zařízení Modbus

Díky připojení na KNX, které nová komunikační brána Intesis umožňuje, mohou výrobci nyní nabízet jednotky HVAC a měřidla s rozhraním Modbus i na trhu KNX, protože prostřednictvím komunikační brány mezi Modbus RTU a KNX je mohou vybavit standardním rozhraním KNX. Pro integraci s KNX umožňuje komunikační brána výrobcům vytvářet předem nastavené šablony, které odpovídají registračním mapám Modbus pro zařízení. Integrátoři KNX tak mohou jednotky Modbus RTU slave, např. komponenty HVAC nebo měřidla spotřeby, integrovat do sítě KNX velmi rychle, a přitom neztratit plnou kontrolu nad daty.

Komunikační brána rozšiřuje rozsáhlou řadu stávajících překladačů protokolu KNX značky Intesis a je certifikována sdružením KNX Association, aby byly zaručeny nejvyšší standardy kvality.

Více se dozvíte na www.intesys.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP