www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Připojení vzdálených zařízení k internetu prostřednictvím mobilních sítí s robustní stanicí Anybus Wireless Bolt IoT

Společnost HMS Networks uvádí na trh stanici Anybus® Wireless Bolt IoT, která umožňuje spolehlivé připojení vzdálených zařízení k internetu prostřednictvím sítí NB‑IoT a CAT‑M1 využívajících infrastrukturu mobilních sítí LTE.

Připojení vzdálených zařízení k internetu prostřednictvím mobilních sítí s robustní stanicí Anybus Wireless Bolt IoT
Firmy stále více hledají řešení pro připojení vzdálených zařízení, aby je mohly monitorovat a řídit na dálku prostřednictvím internetu. Mnohdy však pro připojení takových zařízení k internetu tradičním způsobem není k dispozici lokální infrastruktura. Anybus Wireless Bolt IoT od HMS Networks cílí právě na tyto situace a poskytuje vzdáleným zařízením, které je jinak obtížné připojit, spolehlivé spojení využívající nové mobilní sítě NB-IoT a CAT-M1.

Připojení vzdálených zařízení k mobilní síti s Wireless Bolt IoT

Stanice Wireless Bolt IoT obsahuje všechny prvky potřebné k připojení stacionárních i mobilních zařízení prostřednictvím celulárních mobilních sítí. Stanice, která je umístěna v unikátním krytu formátu Bolt (čep), jenž se na zařízení upevňuje zašroubováním do otvoru se závitem M50, má robustní provedení s krytím IP66/IP67 a s certifikátem UL NEMA 4X pro montáž ve venkovním prostředí, integrovanou anténu pro mobilní síť, modem, mikroprocesor a firewall.

Snadná a transparentní komunikace se zařízeními prostřednictvím Ethernetu

Vestavěný ethernetový port stanice se propojuje s odpovídajícím ethernetovým portem monitorovaného zařízení. Komunikace se konfiguruje ve vestavěném webovém serveru nebo zasláním příkazů REST přes ethernetový port. Poté už Wireless Bolt IoT s využitím protokolů založených na TCP/UDP transparentně přenáší data ze zařízení do mobilní sítě a internetu. Podporováno je napájení PoE (Power over Ethernet) i samostatné napájení.

NB-IoT a CAT-M1 s nouzovou komunikací 2G pro využití kdekoliv na světě

S infrastrukturou mobilní celulární sítě komunikuje Wireless Bolt IoT prostřednictvím nejnovějších standardů LTE NB-IoT a CAT-M1 s nouzovou komunikací ve 2G (GPRS/EDGE). To umožňuje spolehlivé využití téměř kdekoliv na světě. Nové standardy využívající pásmo LTE patří do sítí LP-WAN (Low Power Wide Area Network) a jsou určené pro využití v IoT, kde se typicky požaduje malá spotřeba energie, malá šířka přenosového pásma (25 až 300 kb/s), dobré geografické pokrytí a nízká cena připojení. Vestavěný slot pro kartu SIM umožňuje připojení k síti libovolného mobilního operátora kdekoliv na světě. Podporováno je také vytváření privátních sítí zařízení v rámci podniku s využitím privátních APN.

Řešení pro úsporu energie pro zařízení napájená z baterií

Stanice Wireless Bolt IoT je zvláště vhodná pro zařízení napájená z baterií, která nejsou připojená k elektrické síti, jako jsou proměnné silniční značky, stanice pro monitorování silničního provozu nebo hydrologické stanice pro měření výšky hladiny vody. V režimu Low Power Mode přechází stanice Wireless Bolt IoT v době, kdy nepřenáší data, do stavu s velmi nízkou spotřebou, a tak je potřebná kapacita baterií nebo jiného napájecího zdroje omezena na minimum.

Více se dozvíte na www.anybus.com

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP