www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus CompactCom umožňuje zabezpečenou komunikaci zařízení v průmyslovém internetu věcí

Společnost HMS Networks uvedla na trh řadu produktů Anybus® CompactCom IIoT Secure pro EtherNet/IP a PROFINET, včetně nové kompletní platformy pro zabezpečení komunikace v průmyslovém internetu věcí (IIoT) prostřednictvím OPC UA a MQTT.

Anybus CompactCom umožňuje zabezpečenou komunikaci zařízení v průmyslovém internetu věcí

Řada produktů Anybus CompactCom od firmy HMS Networks umožňuje výrobcům připojit jejich průmyslová zařízení ke všem významným sítím průmyslového Ethernetu, přičemž konektivita v IIoT je podporována prostřednictvím OPC UA a MQTT. Ovšem zvyšující se požadavky trhu v oblasti konektivity pro IIoT požadují řešení s vyšší úrovní zabezpečení dat, aby bylo zajištěno, že data z automatizačních zařízení dospějí do cloudu plně bezpečnou cestou. Plné zabezpečení je požadováno jak pro vlastní komunikaci prostřednictvím OPC UA nebo MQTT, tak při přenosu souborů a na webových stránkách. K tomu, aby se zabránilo krádežím dat, jejich neoprávněné změně nebo sabotáži, musí být data zašifrována a musí být zajištěna jejich integrita.

CompactCom IIoT Secure - první kompletní vestavný produkt na trhu pro plně zabezpečenou komunikaci

Aby se s tímto problémem vypořádala, uvedla firma HMS jako první na trhu kompletní a předem připravený produkt, který umožňuje realizovat plně zabezpečenou komunikaci od zařízení v provozu až po cloud. Řešení se nazývá CompactCom IIoT Secure a vyznačuje se novým výkonným zabezpečeným hardwarem, zabezpečeným bootováním, správou certifikátů, šifrováním a zabezpečenou komunikací prostřednictvím OPC UA a MQTT. Na trh byly uvedeny verze pro EtherNet/IP a PROFINET a s komunikačními protokoly OPC UA a MQTT. Zařízení obsahuje následující softwarové a hardwarové prvky:

Software CompactCom pro zabezpečení komunikace v IIoT:
  • funkci šifrování dat odeslaných do cloudu prostřednictvím zabezpečených kanálů OPC UA nebo s využitím šifrované komunikace MQTT s bezpečnostním protokolem TLS,
  • funkci zabezpečeného bootování, která zajišťuje, že je možné použít výhradně firmware HMS,
  • funkci autentizace prostřednictvím pokročilé správy certifikátů, zabezpečení přístupu a přenosu souborů přes TLS s využitím HTTPS a WebDAV,
Nový certifikovaný hardware připravený pro zabezpečenou komunikaci a pro využití v průmyslu:
  • zabezpečovací čip, který zajišťuje plnou integritu produktu a jeho identitu.
  • Řešení bylo firmou HMS důkladně otestováno z hlediska kybernetické bezpečnosti.
  • Bylo provedeno předběžné testování shody pro sítě, které připadají v úvahu (EtherNet/IP, PROFINET), což významně ulehčuje certifikaci produktu zákazníkem.
  • Produkty vyhovují odpovídajícím standardům EMC a UL, stejně jako ostatní produkty Anybus.

Shrnuto, nové produkty Anybus CompactCom Secure IIoT pro EtherNet/IP a PROFINET od HMS Networks ocení zákazníci využívající moduly CompactCom jako rychlou cestu k zabezpečení komunikace v systémech IIoT bez nutnosti upravovat konstrukci svých zařízení.

Více se dozvíte na www.anybus.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP