www.modernitovarna.com
CIAT

CIATCooler: nová řada tepelných čerpadel vzduch/voda-voda od společnosti CIAT, určených pro instalaci v interiéru

CIATCooler je nová řada reverzibilních tepelných čerpadel (chladicích jednotek) vzduch/voda určených pro instalace v interiéru. Výrobní řada má deset modelů, s rozsahem topného výkonu od 22 do 85 kW a chladícím výkonem od 18 do 75 kW. Jsou dostupné ve standardní verzi a ve verzi HEE (High Energy Efficiency) a svým rozsahem vyhovují potřebám novostaveb i renovovaných budov. Jednotky CIATCooler jsou certifikované asociací Eurovent a využívají nejnovější techniku, jež je posouvá do nejlepší třídy v tabulce energetické účinnosti: chladicí jednotky jsou s koeficientem EER až 2,8 ve třídě A a také v režimu topení je 80 % typů ve třídě A.

CIATCooler: nová řada tepelných čerpadel vzduch/voda-voda od společnosti CIAT, určených pro instalaci v interiéru
Konstrukce jednotek CIATCooler je pro všechny typy stejná, a to usnadňuje jejich instalaci. K dispozici jsou čtyři verze určené pro různé oblasti použití (kanceláře, nemocnice, hotely, obchodní a správní prostory). Jednotky řady LP jsou určeny jen pro chlazení, jednotky řady LPC kombinují chladicí a hydraulický modul a mohou mít vyrovnávací nádrž, jednotky řady ILP jsou reverzibilní a nakonec jednotky řady ILPC jsou reverzibilní, mají hydraulický modul a mohou mít vyrovnávací nádrž. Pro zvláštní požadavky je možné jednotky CIATCooler instalovat paralelně, s výkonem až 170 kW při provozu v režimu master/slave.

Kromě snížení provozních nákladů byl zvláštní důraz kladen také na optimalizaci energetické účinnosti jednotek CIATCooler. Chladicí okruh používá chladivo R410A, jež není nebezpečné pro životní prostředí a zajišťuje velký chladicí výkon. Nový letovaný tepelný výměník potřebuje méně chladiva než je obvyklé a jednotka je vybavena nejnovějšími spirálovými (scroll) kompresory. Energetickou účinnost zvyšují také radiální ventilátory, umožňující vyvíjet tlak 70 až 350 Pa, a to v celém rozsahu, bez ohledu na směr proudění vzduchu, a elektromotory v třídě účinnosti IE2 podle IEC 60034-30.

Výsledkem je zvýšení výkonu o 13 až 19 % ve srovnání s předchozími typy těchto jednotek. Verze HEE, vybavená ventilátorem s měnitelnými otáčkami, má ještě větší výkon, a všechny její varianty jsou zařazeny do energetické třídy A.

Řídicí systém Connect2
Řídicí systém Connect2, dostupný pro všechny velikosti jednotky CIATCooler, je vícejazyčný, ergonomický, komunikativní a vybavený mnoha autoadaptivními funkcemi. Menší typy jsou ve standardní výbavě vybaveny řídicím systémem µchiller2 s displejem µC². Regulaci Connect2 je možné si pořídit jako příslušenství.

Snadná instalace a údržba
Náklady na instalaci jsou v porovnání s celkovou investicí do zařízení zanedbatelné. Jednotky CIATCooler byly navrženy tak, aby jejich instalace byla co nejjednodušší: vstupní a výstupní s kapalinou je variabilní a tím usnadňuje montáž i v omezeném prostoru, přívodní a výfukové potrubí může být instalováno vertikálně nebo na zadní straně jednotky. Dostupný tlak 70 až 350 Pa umožňuje optimální výběr řemenového převodu motoru. A nakonec, jednotky CIATCooler s šířkou jen 860 mm mohou být snadno dopravovány běžnými dveřmi, a proto jsou velmi vhodné i pro renovace budov. Pro uspokojení všech potřeb uživatelů je k dispozici množství variant, které umožňují jednotku přizpůsobit pro dané podmínky, ať ve smyslu zjednodušení a zabezpečení instalace, rekuperace energie, přizpůsobení klimatickým podmínkám nebo zlepšení komfortu.

CIATCooler: nová řada tepelných čerpadel vzduch/voda-voda od společnosti CIAT, určených pro instalaci v interiéru

Řídicí jednotka Micro Chiller2 DIN HR 

CIATCooler: nová řada tepelných čerpadel vzduch/voda-voda od společnosti CIAT, určených pro instalaci v interiéru

Řídicí jednotka Connect2
 
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP