www.modernitovarna.com
British Steel

Francouzská válcovna získala druhou významnou zakázku na kolejnice pro vysokorychlostní trať

Společnost Tata Steel obdržela předběžnou smlouvu od firmy Eiffage Rail na dodávku vysoce kvalitních kolejnic pro novou francouzskou vysokorychlostní trať o délce 182 km.

Francouzská válcovna získala druhou významnou zakázku na kolejnice pro vysokorychlostní trať
Tata Steel dodá přibližně 50 000 tun kolejnic pro novou vysokorychlostní trať z Bretaně do údolí Loiry, která spojí města Le Mans a Rennes.

Ocel bude vyrobena v Scunthorpe ve Velké Británii a poté z ní budou vyválcovány kolejnice ve válcovně Tata Steel ve Hayange v severovýchodní Francii. Dodávky budou realizovány od roku 2015 a finanční objem zakázky bude okolo 50 miliónů eur.

Jean-Luc Trottin, výkonný ředitel společnosti Eiffage Rail, řekl: „ Jedním z hlavních důvodů, proč byla předběžná smlouva uzavřena právě s Tata Steel, byl jejich závazek, že kolejnice dodají, až je budeme potřebovat, přímo na místa určení v Sablé a Lavalu.“

Gérard Glas, vedoucí divize Rail Sector společnosti Tata Steel, řekl: „Je to náš už druhý projekt na dodávku kolejnic pro vysokorychlostní tratě, který jsme v posledním roce získali, a je uznáním špičkové kvality našich produktů a služeb.

Pro novou vysokorychlostní trať budeme dodávat kolejnice o délce 108 m, které zaručí pasažérům klidnější jízdu a železniční společnosti snížení nákladů na údržbu.

V naší válcovně v Hayange jsme významně investovali do nejmodernějších technologií – téměř 50 miliónů eur ve třech letech –, abychom mohli vyrábět kolejnice nejvyšší kvality a zaručili práci našim 400 zaměstnanců, kteří zde pracují.“

Projekt vysokorychlostní tratě mezi Le Mans a Rennes je jedním z největších v Evropě a bude realizován francouzskou stavební společností Eiffage. Nová trať bude prodloužením stávající vysokorychlostní železniční sítě a zkrátí dobu jízdy mezi Paříží a Rennes o 37 minut. Projekt přinese v průběhu stavebních prací 10 000 pracovních míst a bude dokončen v roce 2016.

V červenci oznámila společnost Tata Steel, že investuje 12 miliónů eur do nové technologie ve válcovně v Hayange, aby byla schopná vyrábět delší kolejnice se zvýšenou odolností proti zatížení. V uplynulém roce společnost dokončila projekt modernizace závodu v objemu 35 miliónů euro, aby mohla vyrábět kolejnice běžné kvality o délce 108 m.

V roce 2011 obdržela společnost Tata Steel významnou objednávku na dodávku kolejnic pro nový 302 km dlouhý úsek vysokorychlostní trati mezi francouzskými městy Tours a Bordeaux. A již v roce 2009 podepsaly francouzské dráhy SNCF smlouvu na dodávky kolejnic v následujících šesti letech o předpokládaném objemu 350 miliónů eur.

Společnost Tata Steel dodala ze své válcovny v Hayange kolejnice také pro traťový úsek mezi Paříží a Štrasburkem, na němž v roce 2007 vlak TGV pokořil světový rychlostní rekord, když dosáhnul rychlosti 574,8 km/h.

Další informace poskytne Rob Simpson na tel. čísle +44 (0)1724 405769 nebo emailu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Francouzská válcovna získala druhou významnou zakázku na kolejnice pro vysokorychlostní trať

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP