www.modernitovarna.com
CIAT

Drypack: zařízení «plug and dry» pro úpravu bioplynu

CIAT Drypack je zařízení pro vysoušení bioplynu, které je vhodné pro průmyslové závody, zemědělské podniky, čističky odpadních vod, závody na zpracování odpadu apod. Drypack je zařízení «plug and dry», které obsahuje speciální trubkový výměník tepla, výrobník chaldu a vysoce účinný odlučovač kapek. Všechny tyto součásti jsou umístěné na kompaktním rámu, jež se snadno instaluje a zapojuje do systému.

Drypack: zařízení «plug and dry» pro úpravu bioplynu
Bioplyn nabízí velký potenciál úspor při výrobě elektřiny, tepla nebo plynu pro pohon vozidel (očištěný biometan). V surovém stavu obsahuje bioplyn mnoho znečišťujících korozivních složek (zejména H2S a NH3) a mnoho vodní páry. Špatná kvalita a vysoká vlhkost snižuje energetickou výtěžnost z bioplynu a zkracuje životnost součástí bioplynových stanic, zvláště motorů kogenerační jednotky a čisticích zařízení. Po velice snadné instalaci vysoušecího zařízení Drypack se zvýší účinnost kogenerační jednotky a výrazně prodlouží servisní intervaly na kogenerační jednotce a na čistících zařízeních.

Zařízení se vyrábí ve třech výrobních řadách: Drypack One, Drypack Flex a Drypack Plus.

Sušičky typové řady Drypack One mají odvlhčovací výkon do 800 Nm3/h. V řadě je osm modelů s konfigurací odpovídající provozním podmínkám, jež se nejčastěji vyskytují v bioplynových stanicích v zemědělství.

Drypack Flex jsou sušičky s odvlhčovacím výkonem do 2 500 Nm3/h. Jsou nejlepším kompromisem mezi maximální efektivitou provozu, cenou a jednoduchostí instalace. Odborníci ze společnosti CIAT vybírají a optimalizují jednotlivé komponenty zařízení tak, aby nejlépe vyhovovaly specifickým požadavkům instalace. Systém se dodává namontovaný na rámu, se všemi přednostmi koncepce „plug and dry“.

Drypack Plus je nejvýkonnější verze s odvlhčovacím výkonem do 6 000 Nm3/h a současně s nejvyšší mírou flexibility. Výběrem komponent CIAT lze dosáhnout neomezeného množství kombinací a sušičku optimálně přizpůsobit druhu plynu, teplotě a požadované vlhkosti plynu na výstupu ze zařízení.

V Německu a na celém světě je již více než 1 300 zařízení na úpravu bioplynu vybaveno zařízeními CIAT.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP