www.modernitovarna.com
British Steel

První „tichá“ železniční trať bude instalovaná ve Velké Británii

Inovační železniční trať, která tlumí hluk projíždějících vlaků byla poprvé instalována ve Velké Británii, ve stanici Blackfriars v Londýně.

První „tichá“ železniční trať bude instalovaná ve Velké Británii
Speciální železniční koleje, zvané SilentTrack® (tichá kolej), byly vyvinuty britskými vědci a inženýry firmy Tata Steel, aby tlumily hluk železničního provozu ve stanicích a jejich okolí až o 50%.

SilentTrack je v provozu již ve 13 zemích světa. Nyní byla instalována v Londýnském Blackfriars, aby pomohla zmírnit hluk jedné z nejvíce frekventovaných stanic.

Instalace 0,8 míle (1,3 km) SilentTracku je součástí programu Thameslink – majoritního pokrokového projektu, který zajistí frekventovanější, delší a zbrusu nové jízdní soupravy a velké zlepšení třem hlavním londýnským nádražím. Projekt má být dokončen v roce 2018.

David Benton, jeden z inženýrů firmy Tata Steel, který vyvinul SilentTrack řekl: „ Program Thameslink zlepší železniční přepravu pasažérů v Londýně tím, že umožní provoz frekventovanějších a delších souprav. S nárůstem provozu ve stanici Blackfriars, bylo důležité zvážit opatření k udržení minimálního hluku, vzhledem k rezidentům a podnikům v jejím okolí.

„SilentTrack sníží maximální úroveň hluku projíždějících vlaků zhruba o polovinu. To znamená, že rozšíření trati, až se otevře později v tomto roce, nebude mít za následek větší hluk, než současná železnice.“

SilentTrack využívá patentované tlumiče připevněné zboku na koleji, které absorbují vibrace tratě pod přejíždějícím vlakem. Tyto tlumiče jsou vyráběny ve Velké Británii ve Scunthorpe jako oplechovaný gumovitý materiál, a akusticky jsou laděny ke koleji. Tlumiče ruší zvuk kolejnic při projíždění vlaku, což snižuje dopad celkového hluku soupravy.

„Každý model železničního designu odlišně reaguje na projíždějící soupravy, takže způsobený hluk má odlišné frekvenční spektrum“ dodává David. „ Analyzujeme charakteristiku traťi a zajistíme, aby tlumiče byly konfigurovány tak, aby absorbovaly vibrace při frekvencích, které jsou produkovány největší intenzitou zvuku.“

Mike Poulter, marketingový manažer společnosti Tata Steel říká: „ SilentTrack je inovační a jedinečný produkt navržený tak, aby vyhověl potřebám tišší železniční dopravy v projektech po celém světě.“

„Náš výzkumný inženýr v Rotherhamu, v South Yorkshire, pomohl vyvinout tento produkt poté, co jsme zaznamenali rostoucí požadavek veřejnosti na snížení hluku, zejména v oblastech měst. SilentTrack nabízí také jednoduché, cenově přístupné řešení v souladu s požadavky nové evropské hlukové legislativy.“

SilentTrack podstoupil rozsáhlé technické a bezpečností testy, aby se zkontrolovalo, že nezasahuje do chodu nebo údržby železnice. Více než 90 mil (140 km) kolejí SilentTrack je již instalováno po světě, včetně Sydny v Austrálii, Osla v Norsku a v údolí řeky Rýnu v Německu.

SilentTrack byl vyvinut když firma Tata Steel dala dohromady tým inženýrů a expertů na akustiku světově proslulého Institute of Sound and Vibration Research (institut výzkumu zvuku a vibrací) při univerzitě v Southamptonu ve Velké Británii. Hloubková studie byla převzatá do zdrojů železničního hluku. Tým navázal vypracováním systému na snížení hluku a jeho příčiny, zaměřeným na kontakt kola a kolejnice.

Otázky a odpovědi

SilentTrack instalovaný v Blackfriars v Londýně

Otázka) Jsme jediná společnost vyrábějící SilentTrack? Pokud ne, jsme vedoucí cenných papírů na trhu v Evropě / na světě, a s kolika procenty?
Odpověď) Systém SilentTrack je jedinečná patentovaná konstrukce (takže ho nikdo další nemůže napodobovat nebo vyrábět). Existují však i jiné konkurenční systémy, které redukují hluk kolejí. Tata Steel je vedoucí na trhu v Evropě a ve světě, ať už v plnění (tzn. získaným snížením hluku) nebo podílu na trhu - pravděpodobně okolo 40% ze všech instalací na celém světě bylo vybaveno s použitím našeho systému.
(Zdroj - http://www.tatasteeleurope.com/en/products/rail_products_and_services/rail_products/silent/)

Otázka) Jak dlouho trvalo vyvinutí této technologie?
Odpověď) Čtyři roky.

Otázka) Umísťujeme tlumiče nebo pouze poskytujeme oceli (kolejnice)?
Odpověď) Vyrábíme tlumiče a dodáváme je do Network Rail (Národní dráha – společnost, která vlastní a provozuje železniční trať.) Network Rail pak smluvně zajistí společnost, která tlumiče nainstaluje na koleje pod naším technickým dohledem. Samozřejmě, že dodáváme i nové kolejnice.

Otázka) Je možné je aplikovat v projektu HS2 (plánovaná vysokorychlostní trať z Londýna do Birminghamu)
Odpověď) Byly vypracovány analýzy, jak snížit hluk na některých úsecích plánované nové traťě. Ale musíme si uvědomit, že nejvýznamnější zdroj hluku při vysoké rychlosti (>250km/h ) je pohyb vzduchu.

Otázka) Brožura o SilentTracku odkazuje na snížení maximálních hlukových úrovní o 3-7 dB. Jak se toto může rovnat 50%.
Odpověď) Decibely jsou měřeny logaritmickou stupnicí, což znamená, že pokles každých 3 dB je ekvivalentní snížení hlukové intenzity o 50%. Modelová analýza v Blackfriars ukázala předpokládané snížení mezi 3 a 5 dB.

Poznámka pro redakce:
SilentTrack® je registrovaná obchodní značka firmy Tata Steel UK Limited.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP