www.modernitovarna.com
Steute

Wireless Safety

„Wireless Safety“ pro nožní ovladače a ovládací zařízení

Wireless Safety

 Pro lisy a další tvářecí stroje jsou klíčovou součástí ovládání nožní ovladače. Jsou spínány velmi často (až dva milióny spínacích cyklů ročně u zařízení pracujících v třísměnném provozu jsou realistický odhad) a přebírají důležité bezpečnostní funkce, protože operátoři je nepoužívají jen pro spouštění lisu, ale i pro jeho zastavení.

Společnost steute vyvinula v rámci své řady GF/GFS třípolohový bezpečnostní nožní ovladač určený speciálně pro tyto úlohy. K základním charakteristikám tohoto spínače patří vysoká stabilita a malá výška pedálu umožňující ergonomicky komfortní ovládání, které obsluhu neunavuje. To je zvláště důležité tam, kde má spínač povolovací funkci, protože pedál musí být v tom případě po dlouhou dobu udržován ve střední pozici.

Na veletrhu SPS 2019 představila firma steute nejnovější generaci bezdrátových nožních ovladačů, které odstraňují potřebu propojení kabelem. Místo kabelu komunikují jiskrově bezpečným protokolem sWave 2.4 GHz-safe®, který firma steute vyvinula právě pro tento účel. Komunikace zaručuje stabilní dobu odezvy do 100 ms, a to nezávisle na tom, jaká jiná bezdrátová zařízení jsou ve stejném frekvenčním pásmu současně provozována. Bezdrátová technika steute sWave.safe® poskytuje robustní a bezpečné spojení (s velkou dostupností) s krátkou a zaručenou dobou odezvy. Protokol se vyznačuje také malou spotřebou, krátkou dobou pro vytvoření spojení a dlouhou dobou provozu na baterie.

Přenos signálů bez kabelu umožňuje operátorům volnější pohyb a poskytuje ergonomický komfort. Nedochází také k opotřebení kabelů, což zvyšuje dostupnost nožních ovladačů.

Bezdrátové nožní ovladače s až třemi pedály mohou být využívány v aplikacích do úrovně bezpečnosti PL e (EN ISO 13849-1) a SIL 3 (IEC 61508). Přední výrobci tvářecích strojů již svým zákazníkům nabízejí výrobky s těmito ovladači – ať už jako sériové komponenty, nebo jako oblíbenou volitelnou variantu.

Jiskrově bezpečná bezdrátová komunikace s protokolem sWave 2.4 Ghz-safe®, kterou využívají všechna bezdrátová spínací zařízení steute, může být vhodnou platformou i pro jiná spínací a ovládací zařízení. 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP