www.modernitovarna.com
INTERROLL

Interroll a Logstore dodaly firmě PLL Group v Brazílii vybavení plně automatizovaného střediska pro opravu mobilních telefonů

Sant'Antonino, Švýcarsko/São Paolo, Brazílie. Společnosti Interroll a Logstore realizovaly nové opravárenské středisko pro firmu Grupo PLL, největší autorizované servisní centrum pro mobilní telefony v Brazílii.



V závodě v São Paolo v Brazílii je implementován pokročilý princip Factory Repair Service, podle nějž jsou všechny kroky oprav zařízení automatizovány stejnou měrou, jaká je běžná v oboru montáže elektroniky. Jedním klíčovým prvkem tohoto vysoce výkonného řešení je modulární dopravníková platforma MCP od firmy Interroll, která umožňuje dopravovat měsíčně ve dvousměnném provozu až 24 000 mobilních telefonů. Automatizovaný provoz závodu navíc umožňuje v aglomeraci São Paolo vracet opravené telefony majiteli ještě týž den.

Minimalistický systém se snadnou údržbou a velkou konektivitou

Opravárenské středisko, jež je integrální součástí ústředí firmy Grupo PLL ve čtvrti Moema v São Paolo, nabízí zákazníkům novou úroveň servisu s vysoce kvalitními službami. Projekt využívající moderní techniku se soustředil na splnění dvou požadavků: vysoké efektivity a přizpůsobitelnosti. "V našem novém závodě jsme chtěli výrazně zvýšit výkonnost tím, že se vyhneme složitým manuálním interním procesům. Naším cílem bylo realizovat vysoce pokročilé řešení, které je v Latinské Americe unikátní," říká Lucas Linhares, ředitel firmy Grupo PLL.

Projekt nového opravárenského střediska respektuje koncept Factory Repair Service implementovaný integrátorskou společností Logstore, která byla zodpovědná za tento projekt.

"Projekt byl vytvořen velmi pečlivě a celistvě – od konstrukce vybavení až po automatizovaný dopravníkový systém. Svou specifickou sílu s charakteristikami Industry 4.0 získal projekt přeměnou malých servisních středisek do mnohakanálového centra s pokročilými technickými řešeními," dodává Helson Santos, ředitel firmy Logstore. "Aby byl celý systém minimalistický, vestavěli jsme dopravníky do zařízení. Technikou, kterou jsme zde implementovali, jsme vytvořili skutečný systém Industry 4.0, kde je všechno propojeno, vše je vysoce energeticky účinné a může být snadno přestavěno nebo rozšířeno bez nutnosti nahrazovat stávající dopravníky, díky čemuž je projekt dlouhodobě udržitelný."

Válečky 24V RollerDrive pro menší hlučnost a spotřebu elektřiny

"Pro dokonalou integraci do celé koncepce řešení PLL přizpůsobila firma Interroll své dopravníky na šířku 50 cm, takže později budou moci dopravovat i notebooky nebo drony," říká Marcos Gaio, generální ředitel společnosti Interroll Brazil. Systém jsme vybavili válečky 24V RollerDrive, abychom snížili hlučnost i spotřebu elektřiny, zvýšili efektivitu systému a zajistili dlouhodobou udržitelnost opravárenské linky, umístěné na 300 čtverečních metrech.

Kromě techniky RollerDrive je dopravník založený na MCP od firmy Interroll vybaven systémem čtení čárových kódů a využívá vysoce výkonné třídiče 24V HPD (High Performance Divert). Nový systém byl navržen tak, aby umožňoval ve dvousměnném provozu dosáhnout měsíční kapacity 24 000 mobilních telefonů. Celý systém je řízen softwarem vyvinutým firmou Logstore, který reguluje automatickou dopravu mobilních telefonů mezi opravárenskými pracovišti.

"Bez využití dopravníků založených na modulární dopravníkové platformě MCP bychom na ploše 300 čtverečních metrů stěží dokázali opravit 15 000 zařízení měsíčně, přičemž bychom pro různé fáze technologického procesu potřebovali více pracovníků. Koncepčně i technicky jsme nyní na špičkové úrovni, s plnou podporou od firem Interroll i Logstore," říká Lucas Linhares z firmy Grupo PLL.


Interroll a Logstore dodaly firmě PLL Group v Brazílii vybavení plně automatizovaného střediska pro opravu mobilních telefonů
 

Interroll a Logstore dodaly firmě PLL Group v Brazílii vybavení plně automatizovaného střediska pro opravu mobilních telefonů
Popisek: Modulární dopravníková platforma MCP od firmy Interroll je plně integrována do systému opravárenského střediska PLL. 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP