www.modernitovarna.com
ISaGRAF

Wind River a ISaGRAF spojily své síly při validaci a testování modulárních bezpečnostních systémů

Wind River a ISaGRAF spojily své síly při validaci a testování modulárních bezpečnostních systémů
HLAVNÍ BODY ZPRÁVY
-společnost ISaGRAF se připojila k programu Wind River Partner Validation Program
-díky partnerství byla doplněna nabídka společnosti Wind River v oblastech energetiky, dopravy a procesního průmyslu o bezpečnostní systémy zahrnující VxWorks Cert Platform od Wind River a FlexiSafe® od ISaGRAF
-Wind River jako první nabízí operační systém validovaný pro SIL 3

Společnost Wind River, přední světová firma v oboru softwaru pro vestavná a mobilní zařízení, a společnost ISaGRAF, přední dodavatel softwaru pro automatizaci, dnes oznámily, že se společnost ISaGRAF připojila k programu Wind River Partner Validation Program. Obě společnosti budou spolupracovat na validaci a testování modulárních bezpečnostních systémů určených pro zákazníky z oblastí energetiky, dopravy a procesního průmyslu.

Strategické partnerství zajistí, že se společnost Wind River ve spolupráci s firmou ISaGRAF stane prvním dodavatelem operačního systému, který je validovaný pro úlohy s úrovní integrity funkční bezpečnosti SIL 3. Úroveň integrity funkční bezpečnosti SIL je měřítkem toho, jak systém splňuje požadavky na integritu bezpečnostních funkcí realizovaných elektrickými a elektronickými programovatelnými bezpečnostními systémy (SIL 4 má nejvyšší míru bezpečnosti, SIL 1 nejnižší).

Podle podmínek smlouvy bude ISaGRAF integrovat a svůj systém FlexiSafe do VxWorks Cert Platform a validovat jej. VxWorks Cert Platform je komerčně dodávaný systém reálného času od společnosti Wind River, určený pro bezpečnostně kritická zařízení, která musejí být certifikována podle nejpřísnějších požadavků normy IEC 61508 a dalších norem pro bezpečnostní software. FlexiSafe je jediný systém na trhu, který současně nabízí plnou sadu programovacích jazyků podle IEC 61131-3 a je určen pro systémy s úrovní integrity bezpečnosti SIL 3 podle IEC 61508.

Konkrétně to znamená, že kombinace VxWorks Cert Platform a softwaru od firmy ISaGRAF bude představovat testovanou a validovanou variantu softwaru určeného pro ty řídicí systémy, kde se vyžaduje SIL 3 podle IEC 61508. Vzhledem ke společnému testování a certifikaci obou částí může uživatel zkrátit dobu uvedení svého zařízení na trh a snížit náklady na vývoj i údržbu.

„Svět průmyslové automatizace se mění a stále více produktů musí být v souladu s požadavky normy IEC 61508,“ řekl Julien Chouinard, ředitel společnosti ISaGRAF. „Díky partnerství společností Wind River a ISaGRAF jsou bezpečnostní produkty dostupnější a jejich implementace je jednodušší. Kombinace ISaGRAF a VxWorks Cert Platform zaplňuje významnou mezeru v nabídce automatizační techniky na trhu.“
„S tím, jak se zpřísňují požadavky na certifikaci a jak jsou certifikáty stále více vyžadovány v oblastech energetiky, dopravy a procesního průmyslu, je důležité usnadnit zákazníkům proces certifikace jejich zařízení. Díky naší spolupráci se společností ISaGRAF omezujeme rizika, jimž čelí společnosti při certifikaci komponent a run-time aplikací, a tím celý proces zefektivňujeme,“ řekl Alexander Damisch, ředitel pro průmyslové systémy společnosti Wind River. „Díky nabídce silného partnerského ekosystému umožňuje Wind River zákazníkům, aby soustředili své vývojové úsilí na své klíčové kompetence a diverzifikovali vývoj aplikačních programů.“
Wind River Partner Validation Program nabízí předem integrovaný softwarový a hardwarový ekosystém, který pomáhá reagovat na stále důraznější výzvy zkrátit dobu uvedení produktů na trh, dosáhnout úspor nákladů a zefektivnit vývojové práce na projektu. Více informací o programu najdou zájemci na www.windriver.com/partners/partner-validation.html.

O společnosti Wind River
Wind River, dceřiná společnost Intel Corporation (NASDAQ: INTC), je přední světová firma v oblasti softwaru pro vestavná a mobilní zařízení. Vestavnými výpočetními systémy se zabývá už od roku 1981 a její produkty je možné nalézt ve více než jedné miliardě zařízení. Sídlo společnosti Wind River je ve městě Alameda (Calif., USA) a kanceláře má ve dvaceti zemích světa. Více informací je na www.windriver.com nebo www.facebook.com/WindRiverSystems.

Tony Mays
Wind River
+44 1628 827 872
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Wind River je ochranná známka (registrovaná značka) společnosti Wind River Systems, Inc. a jejích poboček.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP