www.modernitovarna.com
British Steel

Významná zakázka nové vysokorychlostní linky ve Francii

Společnost Tata Steel zvítězila v tendru na dodávku vysokorychlostní železniční linky mezi francouzskými městy Bordeaux a Tours. Tata Steel dodá 84 tisíc tun vysokokvalitní železnice pro novou linku Jih-Evropa-Atlantik o délce 302km (188 mil) a bude se jednat o jeden z největších projektů v posledním desetiletí.

Významná zakázka nové vysokorychlostní linky ve Francii
Kvalitní ocel bude vyrobena ve Velké Británii ve městě Scunthorpe a po té dopravena do továrny společnosti Tata Steel ve městě Hayange na severovýchodě Francie, kde bude připravena na montáž v roce 2014. Společnost bude také dodávat přejezdy a křižovatky konstrukčnímu konsorciu COSEA. Celková hodnota dodané oceli se bude pohybovat okolo 80 milionů eur.

Projekt Jih-Evropa-Atlantik je největší veřejný a zároveň privátní kontrakt uzavřený ve Franci v oblasti železniční dopravy. Dojde ke vysokorychlostnímu spojení jihozápadní Francie se severní Evropou a městy Londýn, Paříž, Brusel nebo Amsterdam.

Vlaky jedoucí rychlostí 300 km/h sníží dobu cesty z Paříže do Bordeaux na 2 hodiny a 5 minut. Práce na 19 viaduktech a 7 tunelech začnou v prvním pololetí roku 2012. V jeden čas bude zaměstnáno až 4500 konstruktéru a montérů.

Gerard Glas, Ředitel sektoru Železnice společnosti Tata Steel říká : "Toto je prestižní projekt a jsme potěšeni že ho můžeme uskutečnit právě my. Budeme dodávat kolejnice, kde každá měří 108 metrů. Tyto delší kolejnice zabezpečí plynulejší provoz a zredukují náklady."

"Tato zakázka je zároveň podporou naší strategie rozvoje produktů vyrobených z prvotřídní oceli. Právě provádíme upgrade v naší továrně v Hayange, kde se investice vyšplhaly na 35 milionů eur. Díky tomu jsme nyní schopni vyrobit kolejnice o délce 108 metrů v našich továrnách ve Francii a Velké Británii."

"Jakmile vyjede první cestující na nové lince v roce 2016, bude schopný dojet z Paříže do Bordeaux za stejnou dobu jako z Paříže do Lyon - vynikajicí projekt."

Společnost Tata Steel dodala kolejnice z výrobny v Hayange pro železnici, kde souprava TGV zlomila rychlostní světový rekord v roce 2007. Francouzský vlak dosáhl rychlosti 574.8 km/h mezi městy Paříž a Strasbourg.

Pro více informací, volejte prosím Rob Simpson na tel. +44 (0)1724 405769 nebo mob. +44 (0)7990 786531.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP