www.modernitovarna.com
British Steel

Nástupiště ve stanici High Wycomb bylo vybudováno za 3 měsice od návrhu po kompletní realizaci

Team společnosti Tata Steel zabývající se projekcí modulárních aplikací, pracující pro AMCO na projektu Evergreen 3, vymyslel a zhotovil návrh projektu a dokončil instalaci nového modulárního nástupiště během neuvěřitelných 3 měsíců.

Nástupiště ve stanici High Wycomb bylo vybudováno za 3 měsice od návrhu po kompletní realizaci
Team pracovníků společnosti Tata Steel vyhotovil průzkum, návrh typu A, návrh typu B, certifikaci pro železniční síť, projekt a samotnou instalaci a díky tomu mohlo být otevření nástupiště oznámeno včas a to 3. dubna 2011 na meetingu chilternských železnic.

John Wood, Business manager pro modularní řešení vysvětluje, "Požadavek na čas byl velkou výzvou, ale díky modulárnímu řešení je návrh a instalace mnohonásobně rychlejší než běžnou konstrukcí. Např. my jsme byli na místě jen po dobu dvou týdnů. Do dnes jsme vybudovali více ne 75 modulárních nástupišť, a proto všechny tyto zkušenosti velice pomohly."

Nové nástupiště nahradilo stárnoucí vyvýšené nástupiště a také bylo prodlouženo o 160m kvůli příjezdu delších vlakových souprav. Nové nástupiště je také širší (3 metry), což nebylo jednoduché z hlediska pracovních úprav, a obsahuje jednu z našich standardních integrálních zábran a také schody a brány na konci nástupiště.

Navíc při konstrukci nástupiště byl team pracovníků schopen provést drážní plynulý návrh, což obsahuje vytipování mědi, přes teoretické zarovnání, vybudování a uvedení do provozu světelné a další signalizace.

Modulární nástupiště splňuje různé požadavky, jako např. prodloužené nástupiště pro delší soupravy, přizpůsobení nástupiště pro handicapované a starší osoby a také součásti pro jednoduchou úpravu nástupiště. I přestože různí inženýři přemýšleli o použití stavebního materiálu betonu pro celé nástupiště, tak pracovníci vývoje společnosti Tata Steel použili jiný princip vybudování nástupiště. Vytvořili kompletně modulární řešení vyrobené z obdélníkových ocelových nosníků.

Nízká cena
Použití lehkých standardních modulárních částí redukuje nároky na nosnost základů a také potřebu složitých nákladných zemních prací. Další výhody : Modulární nástupiště společnosti Tata Steel nepotřebuje speciální montážní nástroje, doprava nemusí být přerušena během prací a životnost konstrukce je 75 let.

Hotové během pár týdnů
Kompletní modulární nástupiště lze navrhnout a vybudovat za několik týdnů. Společnost Tata Steel Rail vyvinula speciální software pro návrh modulárního nástupiště (délka, šířka, výška, oblouky, atd.). Je využito knihoven různých funkcí a předprogramovaných modulů, které zajistí správnou volbu a výpočet mechanického zatížení a váhy jednotlivých částí modulárního systému. Navíc stavbu celého systému lze prakticky provést bez použití těžkotonážní techniky, jelikož jsou jednotlivé díly lehké a snadno smontovatelné.

Pohyblivá a nastavitelná nástupiště
Pokud je to nutné, modulární nástupiště mohou být jednoduše zdemontovány a přemístěny. Výšku lze nastavit pomocí výsuvných stojek. To znamená, že nástupiště může být optimalizováno dle potřeby uživatelů, nebo přenastaveno při průjezdu těžkotonážní drážní techniky.

Minimální dopad na dopravu
Díky konzolovému návrhu, může být větší část modulární nástupiště postavena v bezpečné zóně (zelená zóna), zatímco jednotlivé vlakové linky jsou provozovány za normálních podmínek, čímž se náklady spojené s fungováním stanice sníží na minimum.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP