www.modernitovarna.com
CIAT

AQUACIAT Power HEE

Společnost CIAT uvádí na trh produktovou řadu AQUACIAT Power, do které patří i typ HEE (High Energy Efficiency) s vysokou účinností. Jedná se o novou generaci vodních chladících jednotek a tepelných čerpadel pracujících na principu vzduch/voda. Díky širokému rozsahu výstupních výkonu od 300 do 650 kW lze pokrýt celou řadu aplikací. Od roku 2008 bylo po celém světě naistalováno 600 vzduchotechnických jednotek typu HEE. Při použití verze HEE patřící do třídy A lze redukovat spotřebu energie až o 10%. Multiúčelová jednotka AQUACIAT Power HEE je vhodná pro instalaci do rozsáhlých budov, hotelů, průmyslu, kanceláří a obchodů.

AQUACIAT Power HEE
Vzduchotechnická jednotka AQUACIAT Power HEE se liší od ostatních hlavně svým výkonem. Další změnou k lepšímu byla optimalizace pájených plátů výměníků tepla, čimž se zvýšil povrch pro výměnu až o 25%. Neméně důležitou změnou bylo použití nejnovějších a výkonějších SCROLL kompresorů. K dispozici je i možnost volby v podobě vícetrubkového výměníku tepla, který je vhodný zejména pro průmyslový trh. Tato řada má široký rozsah provozních teplot od -12 °C do 18 °C.

Jednotka AQUACIAT Power HEE má docela tichý provoz. Je to jedinná jednotka v třídě A s vysokou energetickou účinností a zároveň s velmi nízkou hlučostí. Při výkonu 650 kW byla na 10 metrech naměřena hlučnost 56 dB(A).

Vzduchotechnická jednotka má vynikající hodnotu ukazatele ESEER (European Seasonal Energy Efficiency Ratio), který udává průměrnou spotřebu energie za celý rok. Bylo dosaženo hodnoty 4.39, což znamená, že na každý spotřebovaný 1kW elektrické energie připadá 4.39kW vyprodukované chladící energie.

Jednotka AQUACIAT Poer HEE používá řídící systém CONNECT 2, který pracuje s komunikačním protokolem Modbus/JBus. K dispozici jsou i jednotky s rozhraním LON a Ethernet. Jedná se o řízení typu master/slave. Veškeré informace a nastavení jsou nejprve zaslány do řídícího centra, kde jsou validovány. Veškeré nastavení a řízení může tedy probíhat z více míst, nikoliv jen z řídícího centra. Např. nastavení vzduchotechnického systému lze provést z jakéhokoliv patra budovy, tak aby následné přenastavení systému proběhlo v reálném čase.

Pro další optimalizaci energetického výkonu jsou dostupné verze s celkovým nebo částečným opětovným využitím energie. Tento systém dokáže využít energii hnanou do externího vodního okruhu. Pro celkové opětovné využití energie je na každý chladící okruh ke vzduchovému chladiči přidán ještě vodní chladič, což umožňuje spolehlivou výrobu velkého množství teplé vody vyhřáté na více jak 50 °C. U částečného opětovného využití energie lze dosáhnout vody vyhřáté na 60 °C až 65 °C, ovšem jen pro menší množství. Teplo vyzářené z kompresoru je potom přímo využito v tzv. výměníkovém chladiči. Tyto systémy jsou využívány hlavně v budovách, kde je zapotřebí teplé vody po celý rok (hotely, centra pro volný čas, apod.). Energetickou účinnost lze při využití metody celkového opětovného využití energie zvýšit až o 150%

Kontakty vydavatele :
CIAT JF BOUTET This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
MEPAX R.CLASS This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP