www.modernitovarna.com
BALLUFF

Napájecí zdroj pro zařízení větrných elektráren

Právě včas, v době výstavy v Hannoveru, společnost Balluff představuje nový, inteligentní, úsporný napájecí zdroj speciálně navržený pro zařízení větrných elektráren. Odolné zařízení s učinností 93% je navrženo pro apliakce s výskytem vibrací a otřesů. Zařízení má extrémně dlouhou životnost téměř 20 let a parametr MTBF činní 800 000 hodin. Klíčové vlastnosti : Toto je první napájecí zdroj, který může být přímo připojen ke generátoru napětí bez potřeby předřadného transformátoru. Unikátní jsou také optické indikátory, které ukazují stav jednotky. Zařízení je učeno pro použití v těžkých průmyslových podmínkách a není nutné stanovovat výkonové rezervy od 30 do 50%.

Napájecí zdroj pro zařízení větrných elektráren
Speciální senzory, které v kombinaci s mikrokontrolerem průběžně monitorují stupeň opotřebení napájecího zdroje v závislosti na teplotě, přetížení, poruchách a jiných faktorech. Inteligentní vyhodnocení těchto parametrů dává uživateli informace o aktuálním stavu jednotky, čímž se výrazně sníží pravděpodobnost selhání celého systému. Barevně odlišené LED diody poskytují uživateli aktuální informace o stavu jednotlivých veličin (vstupní proud, ´úroveň stresu´ a předpověď životnosti). Indikátory jsou velice jasné a lze je spolehlivě rozpoznat ze vzdálenosti několika metrů od zařízení.

Vůbec poprvé se lze obejít bez obykle využívaného 3-fázového transformátoru, čímž se ušetří nemalé finanční prostředky. Díky širokému rozsahu vstupního napětí od 380 do 690 V může být přepínatelný napájecí zdroj připojen přímo ke generátoru napětí větrné turbíny. Positivní následky : snadnější instalace a snížený počet součástí, které se mohou porouchat a navíc zvýšená efektivnost systému díky menším tepelným ztrátám.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP