www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Snadná ochrana před přepětím

Nový systém M-LB-2000 je určen pro ochranu signálových obvodů funkcí rozpojení obvodu při přepětí. Vyznačuje se snadnou údržbou a uvedením do provozu a je ideální v úlohách, které vyžadují minimální specifikaci.

Snadná ochrana před přepětím
Moduly z řady M-LB-2000 – ideální pro úlohy s minimální specifikací

Ochrana M-LB-2000 může být také používána jako výborná alternativa svorkových modulů s externí přepěťovou ochranou. Moduly svorek mohou být nahrazeny štíhlými moduly o šířce 6,2 mm s integrovanou ochranou funkcí, a to bez požadavků na další prostor. Kompaktní zařízení lze montovat na standardní lištu DIN, mají schválení pro bezpečnostní funkce do SIL 3 a certifikáty podle ATEX a IECEx do zóny 1. Proto je systém M-LB-2000 ideálním doplňkem systému přepěťové ochrany M-LB-5000 – dvoudílného systému s diagnostickými funkcemi.

Ochrany M-LB-5000 s funkcí sledování stavu mají patentovanou diagnostiku a používaní speciální algoritmy pro detekci různých situací vedoucích k přepětí, které mohou způsobit opotřebení a snížení funkčnosti přepěťové ochrany. To zvyšuje dostupnost ochranných funkcí, a tak i systému jako celku, a snižuje náklady na údržbu. Barevné kontrolky na každém modulu ochrany výrazně zrychlují testování funkce, protože vzniklou poruchu je možné snadno přiřadit specifickému signálovému obvodu.

Systém má také výrazné přednosti ve srovnání s jinými řešeními s ohledem na jeho údržbu. Například základní modul, které se montuje na lištu DIN, zabrání přerušení signálu, je-li ochranný modul vyjmut. Ochranný modul tudíž může být vyměněn bez toho, že by to mělo vliv na provoz chráněného zařízení. Signálový obvod však někdy musí být přerušen – např. při testech izolace v průběhu uvádění do provozu. V tom případě se ochranný modul jednoduše otočí o 180° a zasune. Signálový obvod je tak přerušen integrovanou odpojovací funkcí.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP