www.modernitovarna.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

RadioLinx 802.11n – IHN-W: nový přírůstek do rodiny

Několik měsíců poté, co byly na trh uvedeny první moduly IEEE 802.11n RadioLinx® určené do průmyslového prostředí, rozšířila společnost ProSoft Technology svou nejnovější rodinu komponent pro průmyslové bezdrátové komunikační sítě o jednorádiový modul s krytím IP67.

RadioLinx 802.11n – IHN-W: nový přírůstek do rodiny
Společnost ProSoft Technology má to potěšení oznámit odborné veřejnosti, že rozšířila svou typovou řadu rádiových modulů 802.11n určených do průmyslového prostředí o nový modul s jednou rádiovou jednotkou s krytím IP67 (RLXIB-IHN-W). Nový modul doplňuje nabídku jednorádiových modulů (Industrial Hotspot™ a průmyslový klient) a dvou dvourádiových modulů (Industrial Hotspot v pouzdru s krytím IP20 nebo v pouzdru s krytím IP67, tedy ve vodotěsném provedení).

Modul odolný proti povětrnostním podmínkám má stupeň krytí IP67. To znamená, že je prachotěsný (číslice 6 značí, že do krytu modulu neproniknou žádné pevné částice, včetně prachových) i vodotěsný (číslice 7 značí, že do přístroje nevnikne voda v takovém množství, které by mělo vliv na jeho funkci, ani při ponoření přístroje do hloubky až 1 m). Ve srovnání se svým předchůdcem, dvourádiovým modulem, je tento jednorádiový modul cenově výhodnou variantou, která umožní využít přednosti techniky od společnosti ProSoft i tam, kde je sice požadován stupeň krytí IP67, ale modul se dvěma rádiovými jednotkami není třeba.

Připomeňme, že typová řada modulů 802.11n se vyznačuje excelentním výkonem v bezdrátových komunikačních sítích s velkou kapacitou přenosu dat. Vysoce spolehlivé rádiové sítě vytvořené pomocí těchto modulů jsou vhodné i pro úlohy, které jsou tradiční rádiovou technikou obtížně řešitelné.

Typová řada modulů 802.11n RadioLinx využívá nejnovější část standardů 802.11. Krátce řečeno, zatímco sítě podle norem 802.11a/b/g jsou vhodné pro mnoho obecných úloh v průmyslové automatizaci, sítě podle 802.11n usnadňují použití bezdrátových přenosů dat v kritických úlohách a rozšiřují oblast úloh, v nichž lze rádiové sítě použít jako vhodnou alternativu k sítím kabelovým.

Produkty řady 802.11n zjednodušují přenos dat prostřednictvím náročných průmyslových protokolů (podporují funkci „spolehlivého doručení I/O zpráv“). Podpora VLAN (Virtual Local Area Network) umožňuje segmentaci provozu na síti (např. jedno spojení pro řídicí úlohy a druhé pro programování nebo údržbu). Využití MIMO (Multiple Input, Multiple Output) dovoluje k jedné rádiové jednotce připojit až tři antény; to umožňuje pracovat s odraženými signály (typicky na kovových plochách v průmyslovém prostředí) a dosahovat velké rychlosti přenosu dat (až 300 Mb/s) a výkonu v průmyslových podmínkách. Pro aplikace na pozadí je podporována také služba Quality of Service (QoS) pro přiřazování priorit datům.

Moduly 802.11n RadioLinx mají rozšířený rozsah pracovních teplot (-40 až +75 °C) a k dispozici jsou i s certifikátem ATEX (zóna 2, kategorie 3). Další vlastnosti specifické pro průmyslové prostředí jsou velká odolnost proti vibracím a rázům, montáž na lištu DIN, možnost napájení Power over Ethernet a simultánní práce v režimech komunikační most / opakovač / Industrial Hotspot. Stejně jako ostatní moduly 802.11 RadioLinx od společnosti ProSoft Technology, také tyto podporují zabezpečení podle normy 802.11i a využití serveru RADIUS pro centralizovanou správu bezpečnostních pravidel.

Moduly 802.11n jsou kompatibilní s ostatními moduly 802.11 RadioLinx. Zlepšují výkon pro úlohy s velkými požadavky na šířku přenosového pásma a pro řídicí úlohy s velkým počtem přenášených paketů.

Všechny výrobky od společnosti ProSoft Technology mají tříletou záruku a neomezenou technickou podporu po celou dobu jejich provozu.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP