www.modernitovarna.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Případová studie od firmy Clever: tisková zpráva HQ, napsala Danetta Bramhallová

Balení pěti lahví za sekundu

Případová studie od firmy Clever: tisková zpráva HQ, napsala Danetta Bramhallová
Vice informací o našem řešení najdete na http://psft.com/A5U

Společnost Clever Unipersonale srl, sídlicí v Altavilla Vincentina v Itálii, vyrábí balicí stroje Clever Sleever Machine, které balí lahve do přebalů rychlostí až 18 000 lahví za hodinu, tj. pět lahví za sekundu. Představte si, jaké ztráty vzniknou pokaždé, kdy je třeba výrobu zastavit a nahradit poškozený nebo zničený sběrací kroužek otočného stolu. To byl problém, který stál před konstruktéry strojů Clever Sleever Machine.

Společnost Clever dodává široký sortiment balicích strojů pro balení do plastových rukávů a termosmršťovací fólie. Tyto stroje mohou vykonávat jakoukoliv balicí úlohu s plastovým rukávem, požadovanou zákazníkem, při různých rychlostech výroby; včetně lineárních a rotačních strojů vhodných pro balení do kompletního a částečného plastového přebalu a aplikaci bezpečnostního uzávěru. Tyto stroje lze použít pro mnoho různých typů balení včetně balení potravin, nápojů, kosmetiky a léčiv.

„Vzhledem ke konstantnímu technickému vývoji, společně s našimi klienty, se snažíme najít řešení, které uspokojí všechny jejich potřeby,“ řekl Tagliaferro Silverio, vlastník firmy Clever.

Případová studie od firmy Clever: tisková zpráva HQ, napsala Danetta Bramhallová

Když k nim tedy přišel klient s požadavkem omezit odstávky balicího stroje Clever Sleever Machine vznikající v důsledku časově náročné údržby sběrných kroužků, obrátila se firma Clever na společnost Rockwell Automation. Firma Rockwell navrhla využití radiových modulů 802.11n Fast Roaming Industrial Hotspot od firmy ProSoft Technology s vyzařovací kabelovou anténou pro frekvenci 5 GHz. Moduly 802.11n Fast Roaming Hotspot mohou být použity jako přístupový bod, opakovač, komunikační most nebo klientský modul a umožňují přenášet data rychlostí do 300 Mb/s.

„Funkce Fast Roaming těchto rádiových modulů zajišťuje nepřerušované vysokorychlostní spojení a je velmi vhodná zvláště pro pohyblivé mechanismy, jako jsou balicí stroje Clever Sleever Machine,“ řekla Andrea Mazzucchelliová, regionální sales manager společnosti ProSoft Technology.

„To, co jsme hledali, byla robustní komunikace s velkým počtem paketů přenesených za sekundu,“ řekla Andrea Parlatová, technický vedoucí oddělení elektro společnosti Clever.

V současné úpravě tedy CompactLogix™ L36 komunikuje s Point I/O prostřednictvím radiových modulů ProSoft Technology. To zajišťuje rychlý a spolehlivý přenos dat z otočných stolů, kde se na lahve aplikují nálepky a bezpečností uzávěry z termosmrštitelné fólie.

Sběrné kroužky jsou nahrazeny kabelovou anténou. To zcela eliminuje nákladné odstávky spojené s údržbou kroužků. Kabelová anténa je dlouhý, ohebný kabel se sloty pro vyzařování radiofrekvenčního signálu, který může být instalován kolem rohů, podél vodicí kolejnice dopravníku typu monorail nebo v tunelových ohřívačích a umožňuje šíření radiového signálu v situacích, kde to jiné, tradiční typy antén neumožňují. Vyzařovací kabelová anténa se montuje do vzdálenosti několika centimetrů od míst, kde je signál třeba. Tím je bezdrátový signál omezen na konkrétní stroj a neovlivňuje stroje v sousedství. Kabelové antény se dodávají v různých délkách a umožňuje splnit požadavky většiny úloh.

„Vyzařovací kabelová anténa byla testována speciálně s radiovými moduly 802.11n,“ řekla Mazzuccheliová. „To umožnilo nahradit tímto v praxi osvědčeným řešením sběrné kroužky s nákladnou údržbou.“
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP