www.modernitovarna.com
ARNOLD UMFORMTECHNIK

Řešení se systémem RIVTEX

Řešení systémem RIVTEX od firmy Arnold Umformtechnik a Arnold & Shinjo je vysoce kvalitní alternativa ke konvenčnímu svařování. Zásadním způsobem snižuje náklady na montáž při zachování vysoké jakosti.

Řešení se systémem RIVTEX
Spojovací prvky systému RIVTEX v podobě čepů a nýtů jsou vtlačovány do předem připravených tabulí plechu a to takovým způsobem, že jednak nevypadnou, ale jsou i odolné proti vysokému krouticímu momentu a působícím tlakovým silám. Proces upevňování, realizovaný řízeným nástrojem nahrazuje minimálně jednu kompletní operaci.

Snížení nákladů při montážních procesech v průmyslových provozech je jen jednou z výhod celého výrobního řetězce. Společnost Arnold & Shinjo GmbH & Co. KG nabízí poradenské služby a zákaznickou podporu a dodává potřebnou technologii lisování. Společnost dále nabízí balíčky řešení čepových a nýtových spojů šitých přímo na míru zákazníkovým požadavkům s celou řadou benefitů.

Řada systému RIVTEX obsahujíci nýtovací trn a nýty je určena do výroby, kde se požaduje spojování plechových a ocelových plechů tenčích, než 1 mm. Části systému nemohou následně vypadnout, neboť jsou silou pevně vtlačeny do tabulí plechu. Nýty jsou vysoce odolné proti vymáčknutí a působícímu krouticímu momentu a disponují tím vysokou mírou bezpečnosti proti selhání spoje.

Systém RIVTEX je připraven nahradit svařování a s ním související rizika pro životní prostředí. Povrch kolem spoje je chráněn a není nijak narušen, jako po svařování, čímž se eliminuje požadavek na další jeho úpravu. Riziko koroze (z důvodu 90% hodnoty zinkového povlaku při svařování plechu) v místě spoje je systémem RIVTEX eliminováno.

Na rozdíl od tepelného spojování může být tento systém spojování realizovaný ve stejném čase, kdy se plechy dále za studena tváří. Standardní nástroje a technologie

Obr. 1. Extrémně plochý, zarovnaný kroužek podporuje silné spojení jednotlivých
Obr. 2. Údery ostrého kroužku vmáčknou do otvoru drážku pro pojistný kroužek. (Zdroj: Arnold Umformtechnik GmbH)

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP