www.modernitovarna.com
CIAT

DYNACIAT POWER

Nová generace chladicích jednotek a tepelných čerpadel voda-voda DYNACIAT POWER představuje optimální řešení pro vytápění a chlazení ve všech kancelářích, zdravotnických zařízeních i průmyslových, administrativních a komerčních objektech. Energetické parametry jsou pozoruhodné zejména ve srovnání s tradičním vodním chlazením. Průměrná roční účinnost v evropských podmínkách ESEER je až 6,17, a to splňuje nejpřísnější požadavky na snižování energetické náročnosti. Zařízení je velmi kompaktní a je určeno k instalaci v technických místnostech budov. Výkon zařízení je 200 kW/m2 podlahové plochy.

DYNACIAT POWER
DYNACIAT POWER se dodává jako chladicí jednotka nebo tepelné čerpadlo voda-voda. K dispozici je jedenáct velikostí s výkonem chlazení 220 až 750 kW a výkonem topení 250 až 800 kW. Pro to, aby bylo možné jednotky použít v širokém spektru úloh, byly rozšířeny intervaly teplot vody při chlazení i topení. V režimu chlazení je to -12 až +18 °C a výstupní teplota horké vody je až +55 °C.

Vysoká energetická účinnost jednotek DYNACIAT POWER je výsledkem optimalizovaného využití kompresorů. Díky paralelní montáži kompresorů v jednom chladicím okruhu může být výkon jednotek DYNACIAT POWER snadno přizpůsoben skutečným požadavkům za dané situace. Podle velikosti projektu se instaluje do dvou nezávislých chladicích okruhů 4 až 6 hermeticky uzavřených kompresorů scroll. Autoadaptivní funkce řídicího systémů CONNECT 2 pracuje s odhadem změn zatížení a spouští jen potřebný počet kompresorů. Příkon se tak přizpůsobuje aktuálním požadavkům. Ke zlepšení energetické účinnosti přispívají také deskový, natvrdo spájený výměník tepla a chladivo R410A.

Díky deskovým výměníkům tepla a použitým kompresorům scroll mají jednotky DYNACIAT POWER zvláště kompaktní tvar. Vzhledem k typizované šířce 996 mm a maximální výšce 1 887 mm projdou běžnými dveřmi, což usnadňuje jejich instalaci do technických místností, a jsou proto ideální pro renovace budov.

Z hlediska hlučnosti mají jednotky DYNACIAT POWER tři varianty: Standard, Low Noise a Xtra Low Noise. To jim umožňuje splnit všechny požadavky na úroveň akustických emisí v jakékoliv úloze. Verze Xtra Low Noise má hladinu akustické emise ve srovnání se standardní verzí nižší o 10 dB(A).

Řídicí systém CONNECT 2 umožňuje vzít v úvahu požadavky každé úlohy, v níž se jednotky používají. Komfort obsluhy a energetickou účinnost zvyšuje možnost nastavit požadované hodnoty regulace na dálku. Také je možné, aby jednotky DYNACIAT POWER na dálku komunikovaly se všemi typy systémů správy budov (BMS – Building Management System). Funkce master-slave ulehčuje řízení dvou paralelně pracujících jednotek.

Jednotky DYNACIAT POWER se též snadno instalují. Integrace dvouokruhových deskových výměníků zjednodušuje jejich hydraulické připojení při instalaci. Konstrukce, která bere ohled na to, aby všechny komponenty byly lehce přístupné, usnadňuje údržbu jednotek DYNACIAT POWER.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP