www.modernitovarna.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

802.11n: ProSoft Technology® uvádí nový vysokorychlostní rádiový modul pro průmyslové podmínky

Nový průmyslový radiový modul RadioLinx® podporuje komunikaci podle standardu IEEE-802.11n a poskytuje skvělé parametry pro sítě s velkou datovou kapacitou. Je to velice spolehlivé řešení pro sítě s pohyblivými účastníky nebo do prostředí s mnoha překážkami, kde je vybudování bezdrátové sítě tradičními prostředky obtížné. Aktuální nabídka obsahuje moduly Industrial Hotspot™ a Industrial Clinet.

802.11n: ProSoft Technology® uvádí nový vysokorychlostní rádiový modul pro průmyslové podmínky
Společnost ProSoft Technology má to potěšení představit nové moduly RadioLinx 802.11n Industrial Wireless, které používají nejmodernější metody bezdrátových přenosů dat pro zajištění velké flexibility a kapacity přenosu dat v široké škále úloh v průmyslové výrobě.

Požadavky
Od roku 2002 byly automatizačními inženýry v průmyslu instalovány desítky a stovky tisíc rádiových modulů pracujících na frekvencích 2,4 GHz a 5 GHz. V současné době je najdeme téměř v každé oblasti průmyslu. Některé úlohy jsou náročné z hlediska datové propustnosti, u jiných je nutné uvažovat o dostupnosti radiofrekvenčních kanálů, jindy zase má na přenos vliv velká vzdálenost mezi účastníky nebo změny v prostředí (pohybující se kovové předměty)... Zkrátka, sítě založené na standardech 802.11a/b/g jsou už používané v různých úlohách v průmyslu a s obtížemi průmyslového prostředí se úspěšně vyrovnávají. V mnoha případech by však implementaci bezdrátových sítí zjednodušily rádiové moduly pracující podle standardu 802.11n (vylepšení 802.11 pro vyšší datovou propustnost) a rozšířily by možnosti využití rádiové komunikace v praxi.

Řešení
Nové rádiové moduly RadioLinx používají metodu MIMO (Multiple Input, Multiple Output). Pro přenos dat rychlostí až 300 MB/s se využívá tří antén, poskytujících dostatečný výkon pro průmyslové prostředí.

Tam, kde je třeba brát v úvahu obsazenost rádiového spektra, nabízí kombinace pásem 2,4 a 5 GHz 3 + 19 nepřekrývajících se kanálů (v Severní Americe 3 + 24 kanálů). Provoz v pásmu 5 GHz nabízí alternativu k populárnímu pásmu 2,4 GHz, jehož použití může být limitováno jeho obsazením již existujícími instalacemi.

Harry Forbes, analytik agentury ARC Advisory Group, řekl: „Nový rádiový modul od společnosti ProSoft Technology je jeden z prvních, který umožňuje využít přenos podle IEEE 802.11n v průmyslových podmínkách. IEEE 802.11n přináší do průmyslových komunikačních sítí vyšší úroveň datové propustnosti. Metoda MIMO omezuje vliv interferencí odrazy, jež jsou v průmyslovém prostředí velmi časté. Rádiové moduly pro obecné použití jsou neustále vylepšovány, a Prosoft Technology tyto inovace přenáší do průmyslových provozů.“

Výhody
Průmyslový rádiový modul pracující podle 802.11n, kompatibilní s existujícími moduly RadioLynx podle 802.11, zlepšuje vlastnosti rádiových sítí v oblasti širokopásmových přenosů dat a řídicích úloh s velkým počtem přenášených datových paketů. Přináší vyšší citlivost přijímačů při slabém signálu, zvětšuje dosah sítě a zlepšuje možnost použití rádiových sítí např. pro mobilní účastníky v průmyslových provozech.

V současné době jsou dostupné dvě varianty modulů RadioLinx 802.11n: jednovysílačový Industrial Hotspot™ (RLXIB-IHN) a jednovysílačový Industrial Client (RLXIB-ICN).

Jednoduchá konfigurace a dohled
RadioLinx WirelessN Discovery Tool je nástroj pro konfiguraci rádiových modulů RadioLinx 802.11n Industrial Hotspot a dohled nad nimi. Umožňuje zobrazit topologii sítě, přidělit účastníkům IP adresy, diagnostikovat síť, updatovat firmware rádiových modulů a detekovat přítomnost vysílačů pracujících podle standardů 802.11 v dosahu sítě. Volně dostupný OPC Server od ProSoft Technology může být využit pro začlenění diagnostiky sítě do systémů HMI. Uživatel si může vybrat manuální nebo automatickou konfiguraci sítě (může být prioritní nebo fixní) se samoopravnými mechanismy a redundancí řídicí jednotky (master) pro větší spolehlivost zejména rozsáhlých sítí.

Další vlastnosti
RLXIB-IHN má všechny parametry produktů RadioLinx související s použitím v průmyslovém prostředí, včetně certifikace pro prostředí s nebezpečím výbuchu (ATEX zóna 2, kategorie 3; UL1604 Class I, Div 2), rozšířeného rozsahu provozních teplot, velké odolnosti proti vibracím a rázům, montáže na lištu DIN, napájení Power over Ethernet a simultánního provozu Industrial Hotspot™ v módech komunikační most a opakovač. Všechny produkty společnosti ProSoft Technology mají tříletou záruční dobu a garantovanou technickou podporu po celou dobu technického života zařízení.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP