www.modernitovarna.com
CIAT

Easy CIATControl

Easy CIATControl je nejnovější verze řídicího systému, vyvinutá firmou CIAT. Systém umožňuje ovládat všechny součásti modulárního teplovodního systému Hysys: tepelné čerpadlo, nastavení topných a klimatizačních jednotek v místnostech a vzduchotechnickou jednotku pro zajištění kvality vzduchu. Pomocí dotykového displeje systému CIATControl lze velmi snadno optimalizovat vytápění klimatizaci a větrání po jednotlivých pokojových jednotkách, místnostech nebo zónách budovy, jak je třeba. Vzhledem k tomu, že jde o řešení zvláště vhodné pro malé a střední budovy (500 až 2 500 m2), je systém Easy CIATControl ideální pro kancelářské budovy, hotely nebo domy pro seniory.

Easy CIATControl
Easy CIATControl je univerzální systém: umožňuje plně dohlížet na komponenty systému Hysys a ovládat je, ať jde o zdroj energie pro budovu (tepelné čerpadlo) nebo nastavení pokojových jednotek, ale také umožňuje regulovat kvalitu vzduchu dodávaného rekuperačními vzduchotechnickými jednotkami Floway. Easy CIATControl podporuje dva otevřené komunikační protokoly: pro tepelné čerpadlo Modbus a pro pokojové jednotky KNX.

Zatímco konkurenční systémy umožňují zpravidla jen řízení v zónách, pomocí Easy CIATControl lze ovládat parametry v jednotlivých místnostech a ovládat každou jednotku systému. Individuální nastavení umožňuje dosáhnout v každé místnosti optimálních parametrů prostředí a přitom najít rovnováhu mezi požadavky na komfort v budově a náklady na vytápění, chlazení a větrání, protože systém umožňuje dosáhnout požadovaných parametrů prostředí s maximální energetickou účinností.

Grafické rozhraní systému Easy CIATControl vyniká ergonomickým vzhledem a velmi jednoduchým ovládáním, ať už nájemníky budovy, nebo jejím správcem. Například časová okna se nastavují pohybem prstu po displeji. Software automaticky navrhne použít změněný časový interval i v dalších dnech v týdnu a postará se o okamžité předání informace jednotkám v místnosti, zóně budovy nebo v celé budově.

Systém Easy CIATControl byl navržen tak, že jeho montáž a uvedení do provozu jsou snadné a rychlé. Je vybaven šroubovými svorkami a nevyžaduje žádné adaptéry nebo komunikační brány, k řízeným jednotkám jej lze připojit přímo. Jestliže se změní prostorové uspořádání místností (např. pomocí pohyblivých přepážek), Easy CIATControl se tomu snadno přizpůsobí a stejně snadno lze do systému začlenit nová zařízení.

Easy CIATControl má dvě úrovně přístupu: pro uživatele, kteří si mohou nastavit komfortní prostředí ve své kanceláři, a pro správce budovy nebo pracovníky údržby, kteří mohou plně dohlížet na zařízení v celé budově a nastavovat jejich parametry.

Easy CIATControl může ovládat prostředí v až šedesáti místnostech vybavených pokojovými regulátory V3000. Mohou být definovány funkce master/slave (závislost vytápění a klimatizace zasedacích místností, vstupní haly apod. na vytápění ostatních místností v budově) a limity výkonu elektrického vytápění jako funkce venkovní teploty. Při změně vytápěcího období Easy CIATControl automaticky přenáší informaci o teplotě vody v systému do všech pokojových jednotek v budově (centrálně řízená změna). Systém také optimalizuje spotřebu energie při otevřených oknech, současně s větráním v nočních hodinách. Časové intervaly lze programovat po hodinách, dnech i týdnech. Easy CIATControl má velký, barevný displej LCD s úhlopříčkou 10, 4" (26,4 cm) s rozlišením 800 × 600 obrazových bodů.

Easy CIATControl je součástí sortimentu systémů CIATControl, který bude brzy doplněn o verzi Smart CIATControl (pro inteligentní řízení spotřeby energie a optimalizaci údržby) a Master CIATControl (plně grafické univerzální řešení pro celkové řízení technických zařízení budovy).

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP