www.modernitovarna.com
British Steel

Tlumiče SilentTrackTM redukují hluk na 16-ti km nové tratě na předměstí Sydney

Na 50 000 kusů tlumičů SilentTrack bylo použito v sydneyském předměstí Epping na trati Chatswood Rail Line. SilentTrackTM je dynamický tlumič vyvinutý společností Tata Steel, jenž významně redukuje hluk vygenerovaný železniční dopravou. Tento světově bezkonkurenční tlumič SilentTrackTM je schopen redukovat hluk v průměru na hodnoty od 4 do 6 dB, v závislosti na typu dráhy.

Tlumiče SilentTrackTM  redukují hluk na 16-ti km nové tratě na předměstí Sydney
Od joint venture stavebních firem Thiess (Austrálie) and Hochtief (Německo) pod označením Union Rail Group si zakázku objednala a následně profinancovala organizace Transport Infrastructure Development Corporation pocházející z New South Wales. Výroba těchto tlumičů byla rozdělena 50/50 mezi stávající evropské a nové australské dodavatele. Následná instalace byla realizována uskupením Union Rail Group a dozorována společností Tata Steel (konkrétně personál pocházel z Tata Steel´ European installation, partnera uskupení Volker Rail).

Železniční cesta Chatswood v sydneyském předměstí Epping je nová trať pro osobní přepravu, jenž je položena na betonové desce a prochází několika tunely. Redukce hluku byla nutná z důvodu vedení tratě jak v osídlených oblastech, tak i v husté sítí ostatních železničních cest. Formy tlumiče SilentTrackTM byly aplikovány pro profil železniční tratě AS 60.

Systém Tata Steel byl jedním z několika potenciálních řešení, jenž byl klientem zkoušen v listopadu 2008. Program testování ukázal že, SilentTrackTM byl nejefektivnějším řešením redukce úrovně vygenerovaného hluku a též je možné jej instalovat během krátké doby, která vyžaduje uzavření příslušné železniční trasy.

Požadavky smlouvy ukládaly testovat výkon tlumícího systému ve více lokalitách. Ve všech měřených případech to překonalo požadavky klienta na zlepšení. Následná instalace na dalších trasách se uskuteční začátkem roku 2010.

Konstrukce SilentTrackTM působí jako tlumič kmitů a je zhotovena z elastomeru a oceli, jenž jsou umístěny na obou stranách stojiny kolejnice. SilentTrackTM absorbuje železniční chvění vygenerovaná železniční dopravou a tím redukuje vnitřní hluk. Tento systém může být instalován jak na novou, tak již i existující dráhu. Velikost SilentTrackTM je ve dvou variantách (hmotnost a tvar) a jejich volba se řídí dle frekvence jejich umístění a typu příslušné dráhy.

David Benton, manažer výroby v Tata Steel Rail uvádí: „Hlavní problém ve vývoji tlumicího systému bylo vyřešit redukci hladiny hluku pro široké kmitočtové spektrum – v rozsahu od 600 hertzů k několika kilohertzům. Železniční hluk je v spodním rozsahu až kolem dvou kilohertzů a typický hluk vydávaný koly je ve vyšších frekvencích“. SilentTrackTM je synonymem pro zakázky šité na míru zákazníkům a je adaptibilní pro každé provozní podmínky beroucí v úvahu typ projíždějících vlaků, frekvenci dopravy, typ železnice a způsob spojování její jednotlivých dílů. Divize specialistů Tata Steel po specifikaci akustických kmitočtových pásem v jednotlivých místech následně navrhne tlumení na míru a ve vhodném místě pro maximální účinnost.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP