www.modernitovarna.com
British Steel

Společnost Corus získala 350

ti milionový železniční kontrakt a oznamuje zásadní investice do své ocelárny.

Společnost Corus získala 350
Společnost Corus má přislíbený šestiletý kontrakt v hodnotě přibližně 350 milionu euro na dodávky železničních kolejí pro francouzského provozovatele SNCF. Kontrakt je zajištěn na dobu čtyřech let s možností prodloužení o další dva roky.

Částku 35 milionu euro, získaných z tohoto obchodu, bude společnost Corus investovat ve svém výrobním závodě ve městě Hayange, nacházející se v severovýchodním francouzském regionu Lorraine, do nových výrobních technologií na výrobu kolejí větší délky. Tato investice do nové výroby umožní v závodě vyrábět až 108 metrů dlouhé železniční koleje.

Generální ředitel francouzské společnosti Corus Rail, pan Gérard Glas k tomu řekl: „Skutečnost, že budeme schopni produkovat až 108 metrů dlouhé železniční koleje nám otevírá nové možnosti a vytváří lepší pozice v zásobování rostoucích požadavků při stavbě železničních kolejí pro vysokorychlostní vlaky. Od roku 2011 budeme patřit k několika málo, kteří budou tuto světovou úroveň nabízet.

„Tento podepsaný významný kontrakt s operátorem SNCF nám dává důvěru investovat do našeho výrobního závodu v Hayange. Tato investice z nás vytvoří konkurenčně schopnější subjekt a vytvoří budoucnost pracovní zázemí pro naše zaměstnance v tomto výrobním závodě.“

Inženýrská studie, jenž byla v Hayange dokončena, umožní od nového roku navýšení výroby o 35 milionů euro. Zvýšení objemu práce dává předpoklad růstu i jejím 400 dodavatelským firmám od konstruktérů, přes strojní inženýry, elektrikáře až po demoliční experty.

Válcovna v Hayange, zaměstnávající na 400 pracovníků, aktuálně dodává kolejnice proměnných délek zákazníkům jak především do evropského teritoria, ale i celého světa. Válcovna nyní produkuje kolejnice o délce 80 metrů. Plánované investice vedle kvality výroby též navýší produkce výroby z 300.000 na 340.000 tun ročně.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP