www.modernitovarna.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Bezdrátový adaptér POINT I/O ILX34-AENWG

ProSoft Technology vyvíjí nové bezdrátové moduly POINT I/O pro použití v aplikacích distribuované automatizace.

Bezdrátový adaptér POINT I/O ILX34-AENWG
Nový bezdrátový adaptér POINT I/O (ILX34-AENWG) je vysokorychlostní standardizovaný bezdrátový adaptér I/O využívající technologii 802.11g. Adaptér těží z výhod kompaktní velikosti systémů 1734 POINT I/O (moduly pro distribuovaný Vstup/Výstup) od výrobce PLC/PAC systémů, společnosti Rockwell Automation®, v kombinaci s řešením Integrated Wireless ArchitectureTM od ProSoft Technology.

Spojení s bezdrátovou technologií činí z adaptéru POINT I/O ideální řešení pro sběr dat a ovládání pohyblivých systémů (jako jsou například robotická zařízení, automatizované vozíky, mostové jeřáby, stroje pro zemní práce) a pevných stojanů v obtížně přístupných prostorách zpracovatelských závodů.

Využití
Pro aplikace využívající pohyblivá nebo vzdálená zařízení nebo tam, kde by bylo pevné propojení se zařízením nebo ovládacím panelem značně obtížné nebo nákladné, se využívá bezdrátové spojení s distribuovaným I/O rozhraním. Mezi takovéto aplikace patří:
- cisternové soustavy (ropa a plyn, úprava vody),
- jeřáby, stohovací zařízení/dopravníky pro přesun materiálu (manipulace s materiálem),
- Rotační plnící, navíjecí a formovací stroje (potraviny a nápoje),
- robotické / víceosé obráběcí stroje,
- vzdálený monitoring,
- monitoring stavu,
- a další vzdálené/pohyblivé aplikace s distribuovaným I/O.

Řešení
Možnost bezdrátového připojení pomocí POINT I/O umožňuje technikům v oblasti automatizace vytvářet vysokovýkonové, odstupňované a nízko-latentní systémy v situacích, kde by bylo pevné připojení I/O rozhraní značně problematické.

Bezdrátový adaptér POINT I/O uživatelům nabízí známé programovací prostředí tím, že pro připojení využívá protokol EtherNet/IP a konfiguraci s s programovacím prostředím RSLogixTM 5000 a připojením pomocí protokolu EtherNet/IPTM pro zjednodušení konfigurace a komunikace s POINT I/O adaptéry rozptýlené v různých místech technologického procesu.

Výhody
Bezdrátový adaptér POINT I/O lze rovněž využít v sítích s radiomodemy RadioLinx® Industrial Hotspots nebo pro připojení k bezdrátovým technologiím typu 802.11g od jiných výrobců pro vytvoření vysokorychlostní, nízko-latentní komunikace se zařízeními typu 802.11g, která jsou rozmístěná v různě vzdálených místech provozu. Tato kompatibilita s již nainstalovanými standardními bezdrátovými technologiemi přispívá k ochraně a zhodnocení investic koncových uživatelů. Z hlediska bezpečnosti využívá bezdrátový adaptér POINT I/O technologii 802.11i WPA2 s AES kódováním.

Bezdrátový adaptér POINT I/O přináší uživatelům pružnost a převoditelnost (až 63 modulů), kterou nabízí mnoho standardních modulů POINT I/O od Rockwell Automation, včetně analogových I/O modulů, digitálních I/O modulů, technologií POINT Guard I/O(TM), DeviceLogix(TM), relé, RTD modulů a počítadel.

Společnost ProSoft Technology poskytuje pro všechny své produkty 3letou záruku a neomezenou technickou podporu.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP