www.modernitovarna.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

3x rychlejší práce díky bezdrátovému přenosu

Průmyslová bezdrátová síť přinesla doslova revoluci pro pracovní personál ve skladovém hospodářství u výrobce elektronických přístrojů firmy Elko.

„Je to rychlejší. Je to snadnější. A nyní i víc motivační po pracovní stránce, než tomu bylo před tím“ říká jeden z pracovníků, kteří odebírá zboží ze skladových regálů výrobce elektronických přístrojů firmy Elko.

Práce, spočívající v přesunu zboží z polic do nákladního automobilu, se pro obslužný personál firmy Elko stala o mnoho jednodušší, než tomu bylo dříve. Nemusí zdlouhavě zjišťovat, které zboží kde a v jakém množství se nachází. Vše jim řekne přenosný počítač, který mají kdykoliv u sebe.

Počítač vypočítá nejefektivnější způsob, jakým pracovní personál skladu odebere zboží z polic. Jednotlivé zprávy o daném zboží, které má být kde a v jakém pořadí odebráno, jsou z pevného počítače skrze bezdrátový přenos zaslány do přenosných počítačů.

Stohy papírů obsahující jednotlivé výběry byly nahrazeny jednoduchými, aktualizovanými zprávami z počítače. Od doby, kdy management firmy zde aplikoval tento systém, obslužný skladový personál odebere třikráte více zboží, než tomu bylo doposud. A to díky průmyslové bezdrátové síti, která zprostředkuje přenos požadavků z počítačového systému do přenosných počítačů jednotlivých pracovníků skladu.

Silná síť produkuje signály
Sklad firmy obsahuje mnoho ocelových a betonových prvků. Rohy a nosníky. A v dlouhých vzdálenostech. Signály, jaké jsou běžně používány v domácnostech, by zde nebyly použitelné. A jestliže signál nezaručí svůj přenos, dodavatel poté neobdrží své zboží a firma Elko ztrácí zisk. Výsledek dané operace závisí na přenosech signálů na konkrétní místo, bez ohledu na okolní podmínky.
Firma Elko si zvolila dodavatele Radiolinx. Na 20 výkonových boxů je přikotveno na stropních nosičích a zajišťují ve výrobních halách přenos bezdrátového systému. – bez ohledu na jakékoliv překážky. Jedná se o průmyslové routery schopné snášet intenzivní zatížení po dlouhou dobu. Jediný důvod pro výměnu jednoho z boxů nastal nedávno proto, že jeden z řidičů do něho najel s nákladním vozem.
„V každém případě jsme velmi spokojeni s tímto systémem“, říká Stig Nerland, systémový konzultant firmy Elko.
„Routery jsou spolehlivé pro systémovou práci. Šetříme čas a peníze. Bez ohledu na to, zda snížéme náklady ve výrobě, či nikoliv, tento systém každopádně zachováme.“ říká.

Základní data řešení:
- Bezdrátová síť RLXIB-IHW od společnosti Prosoft Technology
- 10-15 stanic
- Bezporuchový provoz
- Vhodné pro odběr materiálu pomocí PDA, strojní kontrolu a celkový přístup do sítě
- Obvykle je jedna hlavní stanice a ostatní jsou zesilovací
- Možné WPA2-128bit AES šifrování
- Samoregenerační technologie
- Jednoduché nastavení užívání RadioLinx IH Browser
- 2zonová ATEX certifikace

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP