www.modernitovarna.com
INTERROLL

Interroll a Conveyroll spolupracovaly na modernizaci distribučního centra firmy Andrea

Sant’Antonino, Švýcarsko; Mexico City, Mexiko, 25. září 2018. Přední mexický zásilkový prodejce obuvi z katalogu, firma Andrea, dramaticky zkrátil dodací lhůty a zlepšil své interní procesy posílením úrovně správnosti a kvality svých dodávek. Firmy Interroll a Conveyroll mu umožnily udělat zásadní krok v projektu modernizace.

Interroll a Conveyroll spolupracovaly na modernizaci distribučního centra firmy Andrea
Firma Andrea, přední značka na trhu zásilkového prodeje obuvi z katalogu v Mexiku, se snažila zefektivnit provoz svého skladu a zkrátit dodací lhůty pro objednávky zadané prostřednictvím její webové stránky stejně jako dodávky do jejích pobočných skladů v různých městech Mexika.
 
Firmy Interroll a Conveyroll k tomu, aby se vypořádaly s tímto úkolem, společně vypracovaly návrh logistického řešení, které umožní firmě Andrea nejen vybavit zásilky efektivněji, ale také zajistí dvojitou kontrolu každé z nich, aby obsahovala správné zboží a měla správnou dodací adresu. 
 
„Po zhodnocení požadavků zákazníka jsme si stanovili cíl navrhnout takové řešení, které se přizpůsobí jeho stávajícím kapacitám. Zákazník chtěl zkrátit dodací lhůty a zkvalitnit dodávky. Vezmeme-li v úvahu, jak důležité pro něj je dodávat zboží co nejrychleji a s minimem chyb, zabíral proces příliš času a úsilí,“ komentoval zadání Alfonso López z firmy Conveyroll.
 
Konstrukce a implementace projektu trvala přibližně 18 měsíců (od návrhu koncepce po uvedení do plného provozu).  „Spolupracovali jsme s týmem firmy Conveyroll na návrhu řešení, které by umožnilo firmě Andrea pozitivně ovlivnit její ekonomické ukazatele a výrazně zkrátit dodací lhůty,“ dodal Stephen Cwiak, vedoucí projektu z firmy Interroll.
Konečná konfigurace systému a rozsah projektu pro firmu Andrea zahrnovaly tři poloautomatické indukční dopravníky pro dodávku zboží na pásový třídič Crossbelt Sorter. „Srdcem“ systému je třídicí smyčka s celkovou kapacitou 6 000 jednotek za hodinu, která třídí zboží prostřednictvím pásového třídiče Crosbelt Sortier k jednomu ze stovky skluzů rozmístěných po celé lince.   Hladký provoz linky umožňuje řídicí systém, který pro identifikaci zboží prostřednictvím čárových kódů na každé krabici využívá skenovací tunel. Informace z čárového kódu jsou používány pro komunikaci se systémem WMS (Warehouse Management System). To zaručuje, že každá zásilka bude odeslána na správnou adresu. 
 
Chytré řešení modernizace ztrojnásobilo firmě Andrea kapacitu materiálového toku
 
Díky instalované technice je nyní materiálový tok ve skladu firmy Andrea třikrát efektivnější a dodací lhůty jsou z dřívějších čtyř až sedmi dnů zkráceny na dva až tři.
 
Také chyby v dodání byly díky dvojité kontrole naprogramované v systému omezeny na minimum, a to zaručuje, že každá zásilka dorazí na správnou adresu. „Při analýze a návrhu systému jsme brali v úvahu minimální a maximální rozměry zásilek, stejně jako rozsah jejich hmotností, abychom navrhli řešení, které plně uspokojí požadavky zákazníka,“ dodal Alfonso López.
 
Řešení materiálového toku má 200 výstupů, což umožňuje firmě Andrea vytvářet ucelené dodávky pro všechna větší města v Mexiku, určené do pobočných skladů nebo přímo koncovým zákazníkům.  Návrh řešení byl vytvořen tak, aby usnadnil modifikace nebo modernizaci. V případě potřeby umožňuje v krátké době zdvojnásobit kapacitu třídicí linky.
 
„Byl to velmi zajímavý projekt, určený charakteristikami zákazníka, jeho provozem a potřebami. Pro nás bylo velmi užitečné spolupracovat na nabídce toho řešení právě s firmou Conveyroll,“ dodal Stephen Cwiak.
 
Interroll a Conveyroll spolupracovaly na modernizaci distribučního centra firmy Andrea
Titulek: Ve skenovacím tunelu je zboží identifikováno prostřednictvím čárových kódů

Interroll a Conveyroll spolupracovaly na modernizaci distribučního centra firmy Andrea
Titulek: Třídicí smyčka ve firmě Andrea je „srdcem“ systému a má celkovou kapacitu 6 000 jednotek za hodinu

Tisk kontakt
Martin Regnet
Global PR Manager
Interroll (Schweiz) AG
Via Gorelle 3 | 6592 Sant'Antonino | Switzerland
+41 91 850 25 21
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.interroll.com
 
 
Kontakt (Česká Republika)
Interroll CZ, s.r.o.
Smetanovo nábřeží 12/2158, 690 02 Břeclav
Lena Vacenovska
+420 519 330 212
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.interroll.cz
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP