www.modernitovarna.com
LEROY-SOMER

Elektronický regulátor DIGISTART D2 a D3

Toto výjimečně kompaktní řešení nabízí naprostou kontrolu nad procesem spouštění a odpověď na požadavky na úspory energie.

Elektronický regulátor DIGISTART D2 a D3
Nový elektronický regulátor DIGISTART od firmy LEROY-SOMER určený pro indukční motory integruje nejnovější technologická řešení, včetně optimalizované funkce přemostění. Digistart se dodává ve modelových dvou řadách upravených tak, aby splňovaly tržní požadavky:
- řada D2, od 18 A do 200 A: kompaktní startéry,
- řada D3, od 23 A do 1600 A: vyspělé regulátory.

Hospodárnost a kompaktní konstrukce
Funkce přemostění přináší značné úspory:
- 4% snížení spotřeby při trvalém provozu,
- bez nucené ventilace,
- 1x až 2x nižší nominální hodnoty pro účely dimenzování.

Regulátor má následující princip funkce: pro spouštění se využívá silová elektronika, která slouží k omezení proudové zátěže indukčního motoru. Poté se na konci startovací fáze přejde k šuntování pomocí interního přemostění. Regulační elektronika je stále aktivní a motor chrání a zároveň provádí jeho regulaci až do fáze zastavení.

DIGISTART využívá sériové přemostění a tím napomáhá k dosažení dalších úspor na externím kontaktu a jeho zapojení. Kompaktní provedení regulátoru DIGISTART přispívá ke značnému snížení celkové hmotnosti a objemu instalace.
DIGISTART představuje ideální řešení pro modernizaci stávajících instalací a umožňuje zapojení motoru do trojúhelníku (Delta), což výhodně nahrazuje spouštění v zapojení do hvězda-trojúhelník, při využití 6 přívodních napájecích kabelů motoru. Toto řešení navíc umožňuje snížení úsporu nejméně jedné nominální hodnoty při dimenzování regulátoru.

Jednoduchost
Intuitivní prostředí navigátoru DIGISTART umožňuje snadné nastavení proudových rozsahů nebo omezení. Obsluha má okamžitý přístup k přednastaveným konfiguracím pro funkce čerpání, ventilace, přepravování, apod.

DIGISTART usnadňuje kontrolu instalace tím, že uživateli poskytuje následující možnosti:
- přístup k k protokolu údaji o časech a datumech operací zabezpečených operací, událostech, spotřebě a provozních podmínkách,
- nabídku funkce sledování změn parametru,
- možnost simulace provozu pomocí nucené aktivace ovládacího příkazu,
- možnost kontroly na stavu vstupu/výstupu,
- správu hlášení o provozní době, počtu spuštění, atd.

Flexibilita
DIGISTART lze provozovat v sítích 200-440 V, 200-575 V nebo v 690 V třífázových sítích. Zařízení lze rovněž použít pro regulaci několika paralelně zapojených indukčních motorů, a rovněž pro komutátorové motory. U řady D3 (nominální proudy 360 A až 1600 A) lze přívod a výstup napětí podle požadavků nainstalovat nad a/nebo pod startér v závislosti na uspořádání kabelů v rozvaděči. DIGISTART takto přispívá k optimální instalaci v rozvaděči. Kompatibilní průmyslové sběrnice jsou následující: Modbus RTU, port USB, DeviceNet a Profibus.

Dokonale zvládnutá elektronická regulace
DIGISTART využívá nejnovější technologii elektronické regulace: spuštění a zastavení se automaticky přizpůsobí zátěži, automatická optimalizace parametrů se provádí tak, že si stroj během jednotlivých spouštění tyto parametry uloží do paměti. K dispozici je rovněž funkce zpomalovací křivky pro čerpací aplikace, která byla sestavená na základě 15letých zkušeností a know-how firmy LEROY-SOMER.

Díky možnosti provozu s jenom dvěma provozními napájecími jednotkami a deaktivace ochrany pro režim nuceného provozu (odsávání zplodin, požární čerpadlo...) je DIGISTART ideálním řešením pro citlivé instalace.
DIGISTART nabízí celkovou ochranu pomocí:
- permanentního teplotního modelování pro maximální ochranu motoru (i v případě přerušení dodávky energie),
- zabezpečených operací aktivace pomocí nastavitelných limitních hodnot napětí,
- regulace nevyváženosti proudové fáze,
- sledování teploty a provozních podmínek motoru využitím CTP nebo PT 100,
- volitelného příslušenství pro zabezpečenou aktivaci po závadách zemnění a ochranu vůči přepětí nebo podpětí napájecí sítě.

S modelovou řadou DIGISTART nabízí firma LEROY-SOMER kompaktní, úsporné, vysoce účinné a komunikační regulátory, které lze snadno integrovat do průmyslových instalací, a které umožňují dosažení značných úspor.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP