www.modernitovarna.com
Ingersoll Rand

Čerpadla na UV barvy

ARO Fluid Technologies, divize společnosti Ingersoll Rand Industrial Technologies, jako první na světě uvedla na trh čerpadlo na UV barvy. Kvůli chemickému složení s obsahem fotoiniciátoru UV barvy velmi snadno krystalizují, tudíž jejich účinné čerpání bylo až do současnosti velmi obtížnou záležitostí. Příprava samotné směsi a její následné čerpání se doposud musely provádět manuálně. Po mnoha letech provozních zkoušek a laboratorního výzkumu se vývojovým týmům společnosti Ingersoll Rand podařilo vyrobit čerpadlo zkonstruované tak, aby udrželo adhezní a termální energii barvy na minimálních hodnotách, což je zásadní podmínkou pro úspěšné čerpání UV barev. Toto revoluční čerpadlo významně snižuje provozní náklady v chemickém a zpracovatelském, polygrafickém a obalovém průmyslovém odvětví tím, že umožňuje automatizaci čerpání barev a jiných kapalin na bázi UV.

Čerpadla na UV barvy
Při hledání spolehlivého řešení pro čerpání UV barev se střední až vysokou viskozitou spolupracovali odborníci z ARO více než tři roky s několika předními světovými výrobci barev. Výsledkem rozsáhlého výzkumu a vývoje je kompletní sestava pístového čerpadla speciálně zkonstruovaného tak, aby dokázalo udržet co nejnižší hodnoty adhezní a termální energie, což je podmínkou pro spolehlivé čerpání UV kapalin citlivých na smykové napětí.
Nová technologie čerpání barev již nyní vstupuje do fáze realizace v tiskařském průmyslu, kde přispívá k dalšímu zvyšování produktivity a efektivity výroby.

Další informace o ARO čerpadlech pro UV barvy získáte u svého distributora čerpadel ARO nebo můžete volat na +33 1 30 07 69 43 či případně navštívit internetové stránky www.ingersollrandproducts.com.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP