www.modernitovarna.com
Ingersoll Rand

Membránová čerpadla ARO Flex-CheckTM

RO Fluid Technologies, divize společnosti Ingersoll Rand, uvádí na trh novou řadu pneumatických membránových čerpadel s označením Flex Check. Nová čerpadla ARO řady Flex-CheckTM jsou díky použití tzv. chlopňového ventilu předurčena pro čerpání adhezivních látek či kapalin s obsahem vláken a polotuhých mechanických nečistot. Tato čerpadla tak mohou být řešením ve výrobním a zpracovatelském průmyslu (mycí linky automobilů, tiskárny, prádelny, atd.), kde je zapotřebí dopravovat kapaliny obsahujících vlákna a jiné nečistoty. Pokud se zde totiž používají čerpadla s konvenčními kulovými ventily, dochází zpravidla k jejich ucpání a tím i k nechtěnému přerušení celého výrobního procesu.

Membránová čerpadla ARO Flex-CheckTM
Díky uspořádání chlopňového ventilu, jenž zajišťuje utěsnění ventilové části bez ohledu na vertikální či
horizontální pozici čerpadla, lze čerpadlo ARO Flex- CheckTM nainstalovat a provozovat v podstatě v
jakékoliv poloze v rozsahu 360 stupňů.

Jelikož u čerpadla ARO vybaveného chlopňovým ventilem Flex-CheckTM dochází k pozitivnímu těsnění v celé délce ventilu, je možné dosáhnout sací výšky, která je o 30% vyšší než u čerpadel vybavených standardními kulovými ventily. Tento konstrukční prvek může být rozhodujícím faktorem u aplikací, u kterých z nějakého důvodu nelze čerpadlo nainstalovat blíže ke zdroji kapaliny.

Jakmile je čerpadlo vypnuto, ustane i průtok kapaliny. Tato vlastnost je obzvláště důležitá při čerpání kapalin - například u výrobců původních strojů (OEM) - , kdy nežádoucí zbytkové množství kapaliny může způsobovat vážné problémy při přesnosti dávkování. Pozitivní těsnění vytvářené chlopňovým ventilem je navíc více ekologické a úspornější tehdy, kdy zbytková kapalina představuje nežádoucí odpad.

Čerpadla ARO řady Flex-CheckTM je možné vybavit elastomery z nitrilovaného kaučuku (Buna-N) či neoprenu, což umožňuje jejich využití pro poměrně širokou škálu čerpaných kapalin. Čerpadla dosahují průtoku až 36,3 l/min, což představuje dostatečné množství pro použití v širokém spektru nenáročných až středně náročných aplikací. Kromě již zmiňovaných prvků týkajících se možností instalace a schopnosti čerpat kapaliny za obtížnějších podmínek na straně sání, využívají čerpadla ARO Flex-CheckTM patentované konstrukční prvky, kterými se membránová čerpadla pod značkou ARO tolik proslavila ve svém oboru. Jde např. o unikátní konstrukci pilotního ventilu SimulShiftTM, který je schopen udržet membránové čerpadlo v chodu i při nízkém vstupním tlaku vzduchu.

Kontakt: Karina Visciola
mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel: +33 130 076 943

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP