www.modernitovarna.com
NSK

Těsněné trojbřité ložiskové jednotky NSK šetří ve firmě na výrobu krmiv 13 000 EUR ročně

Servisní technici závodu na výrobu krmiv se často potýkali s poruchami ložisek dopravníku na krmiva.. Zkoumání provedené expertním týmem specialistů NSK nejen odhalilo zásadní příčinu problematických poruch, ale také pomohlo firmě ušetřit 13 000 EUR ročně, protože z větší části eliminovalo odstávky dopravníku.

Těsněné trojbřité ložiskové jednotky NSK  šetří ve firmě na výrobu krmiv 13 000 EUR ročně

Obrázek 1. - Firma na výrobu krmiv použitím utěsněných samomazných ložiskových jednotek s trojbřitým těsněním šetří více než 13 000 EUR ročně. Foto: iStock.com/Songsak Paname
 

Zkoumání provedené týmem NSK označilo za příčinu selhání pronikání tvrdých částic a vlhkosti do ložisek. Tým proto doporučil britské firmě na výrobu krmiv nahradit běžné samomazné ložiskové jednotky za samomazné ložiskové jednotky s trojbřitým těsněním (Self-Lube Triple-Lip Sealed Unit) od NSK. 

Od instalace pracují ložiskové jednotky úspěšně už celý rok, což kontrastuje s předchozí situací, kdy standardní ložiska vyžadovala výměnu v průměru každé čtyři měsíce. Selhání vedla k dlouhým odstávkám a citelným ztrátám výroby. Nyní byly tyto ztráty eliminovány a při uvážení, že je v průběhu roku třeba vyměnit méně ložisek, je možné roční úspory závodu vyčíslit na 13 309 EUR.  Navíc došlo k výraznému zlepšení produktivity díky větší spolehlivosti dopravníku. 

Samomazné těsněné ložiskové jednotky NSK mají těsnění s trojitým břitem z nitrilové pryže, které je připevněno na ochranný ocelový kryt. Výsledkem je, že ložiska mají díky vynikajícímu těsnění větší trvanlivost. Ložiskové jednotky mají navíc delší interval domazávání, což výrazně snižuje náklady na údržbu a zvyšuje produktivitu strojů a zařízení. 

Těsněné trojbřité ložiskové jednotky se navíc vyznačují snadnou montáží a jsou vhodné pro okamžitou náhradu  stávajících ložiskových jednotek. Jsou dostupné v obou variantách montáže, jak se stavěcími šrouby tak i s nesouosým zajištěním kroužkem. V nabídce je široký sortiment rozměrů v metrických i palcových jednotkách.

Těsněné trojbřité ložiskové jednotky NSK  šetří ve firmě na výrobu krmiv 13 000 EUR ročně
Obrázek 2. - Samomazné trojbřité těsněné ložiskové jednotky (Self-Lube Triple-Lip Sealed Bearing Unit), jsou dostupné ve variantě s ustavovacími šrouby i s nesouosým zajištěním kroužkem.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP