www.modernitovarna.com
Ingersoll Rand

Nová řada regeneračních vysoušečů od Ingersoll Rand

Nová řada regeneračních vysoušečů od Ingersoll Rand, která se vyrábí v Evropě, má dvě hlavní konfigurace: tzv. „heatless“ (tj. bez horkého vzduchu) a s horkovzdušnými ventilátory. U této řady byly uplatněné zkušenosti z výroby více než 1000 jednotek provozovaných v Severní Americe. V provedení s horkovzdušným ventilátorem je zařízení standardně vybavené systémem pro řízení spotřeby energie, který dokáže snížit provozní náklady o 20000 EURO během tří let. Ve srovnání s produkty jiných výrobců mají tyto vysoušeče maximálně konkurenční cenu, protože s EMS stojí stejně, jako jiné systémy bez EMS. Regenerační vysoušeče jsou mimo jiné určené pro použití ve středně těžkém a těžkém průmyslu, včetně automobilového, farmaceutického, chemického a ropného a plynárenského průmyslu.

Nová řada regeneračních vysoušečů od Ingersoll Rand
Regenerační vysoušeče od Ingersoll Rand pomáhají při eliminaci nákladných přerušení výroby z důvodu vlhkosti. Všechny vysoušeče používají pro vysoušení stlačeného vzduchu dvě regenerační věže a strategicky umístěné ventily. Základní rozdíl mezí těmito dvěma technologiemi vysoušení je daný způsobem, jakým se vlhkost regeneruje (tzv. desorbuje) z desikantu, neboli tzv. regenerace. Vysoušeče bez horkého vzduchu využívají pro odstranění vlhkosti ve věžích stlačený vzduch, zatímco vysoušeče s horkovzdušným ventilátorem k tomu využívají externě zahřátého okolního vzduchu. Vysoušeče bez horkého vzduchu mají nižší kapitálové investice, ale jejich provoz může být nákladnější, protože jejich princip vyžaduje využití části vysušeného stlačeného vzduchu pro regeneraci desikantu. Vysoušeče s horkovzdušným ventilátorem vyžadují vyšší počáteční kapitálovou investici z důvodu použití odstředivého dmychadla. Protože se však pro jejich provoz nevyžaduje žádný nebo pouze minimální podíl stlačeného vzduchu pro regeneraci, nabízejí výrazně nižší provozní náklady.

Regenerační vysoušeče od Ingersoll Rand se od produktů jiných výrobců odlišují svou specifickou konstrukcí. Nízkoprofilová konstrukce umožňuje snadný přístup ke klíčovým místům údržby na úrovni obsluhy, což přináší rychlejší servis a menší prostoje. Nižší obrys rovněž umožňuje přepravu v kolmé poloze a zjednodušuje jejich instalaci. Vysokovýkonné ventily osazené na potrubí směřujícím ke středu a nacházející se ve výšce obsluhy poskytují snadný přístup pro údržbu. Například typický membránový ventil u vysoušeče bez horkého vzduchu lze přestavit za méně než deset minut, aniž by bylo nutné ventil snímat z potrubí.

Hlavním parametrem pro regenerační vysoušeče bez horkého vzduchu i s horkovzdušnými ventilátory je spotřeba energie. Předně, vysoušeče se dodávají se systém řízení spotřeby energie EMS. Tento systém snižuje spotřebu vzduchu pro odstranění vlhkosti tím, že monitoruje výkon vysoušeče v podmínkách méně náročného provozu. Systém EMS udržuje konstantní rosný bod a prodlužuje cyklus vysoušení, takže regenerace desikantu se probíhá pouze, když je nutná. Za druhé, u modelů IB (s ventilátorem) je ohřívač vzduchu i ventilátor regulovaný podle teploty na výstupu z regenerace, takže jakmile proběhne důkladná regenerace desikantu, zdroj napájení se vypne a tím dochází k úsporám energie. Za třetí, polovodičový startér omezuje nárazový proud, čímž snižuje spotřebu elektrické energie a zajišťuje plynulejší rozběh pro delší životnost motoru.

Strategicky umístěné filtry před a po vysoušecím cyklu slouží k zachytávání oleje a nečistot tak, aby do vysoušeče proudil pouze čistý suchý vzduch. Vysoušeče bez horkého vzduchu i s horkovzdušným ventilátorem mají několik standardních funkcí zaručujících vysokou kvalitu provozu, jakož i možnosti úpravy vysoušečů tak, aby vyhovovaly podmínkám vzduchových systémů zákazníků. Nabídka zahrnuje dvacet pět různých modelů. Každý vysoušeč má stupeň krytí IP54 (s možností IP65) zajišťující zvýšenou ochranu elektrických součástí, ovladačů a displejů. Pro napájení vysoušečů je možné použít elektrické napětí s frekvencí 50 Hz a 60 Hz, jakož i pneumatický pohon (pouze u modelů IL).

Vysoušeče jsou osazené digitálním elektronickým víceúčelovým regulátorem umožňujícím ovládání spínání ventilů a monitorování operací vysoušečů s komunikací v 17 různých jazycích. Vysoušeče jsou kompatibilní se sběrnicemi Modbus a mají LCD displeje pro snadnou kontrolu.

Doplňkový program UltraCare poskytuje zákazníkům 5 letou záruku vztahující se na díly a servis.

Kontakt:
Louis ROMPRE
Ingersoll Rand Air Treatment Manager - European Served Area
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP