www.modernitovarna.com
LEROY-SOMER

Řada DYNEO® LSRPM

LSRPM je nová řada synchronních motorů s permanentními magnety na rotoru využívajících patentovanou technologii Leroy-Somer. Inovativní konstrukce magnetů na rotoru zvyšuje účinnost o téměř 10 % na hodnotu blížící se 98 %. Motor má řádově o 50 % menší rozměry. Tento typ motoru je určený pro instalace s trvale vysokou spotřebou elektrické energie. Díky tomu je ve většině případů návratnost investice za výměnu asynchronního motoru za motor LSRPM kratší než jeden rok. Protože motory mají více než 70% podíl na celkové spotřebě elektrické energie v průmyslovém sektoru, nová výrobní řada LSPRM rovněž přispívá k hlavním cílům snižování emisí CO2.

Řada DYNEO® LSRPM
Vynikající účinnost a kompaktní konstrukce
Hlavní opatření pro dosažení maximálních úspor zahrnují použití technologie proměnných otáček a zdokonalení mechanických systémů. LSRPM je součástí produktové řady DYNEO®. Tato produktová řada, která stojí v čele komerčně dostupných technologií proměnných otáček, kombinuje všechna řešení regulátoru proměnných otáček a synchronního motoru s permanentním magnetem od Leroy-Somer.

Parametry LSRPM vycházejí z patentované technologie Leroy-Somer pro rotor s radiálně orientovanými magnety. V důsledku snížení ztrát v rotoru tato technologie umožňuje dosažení účinnosti až 98 % a zvýšení poměru mezi výkonem a hmotností motoru. Tato výhoda se neuplatňuje pouze při jmenovitých otáčkách, ale i v oblasti pod jmenovitými otáčkami, což je apriorně případ instalací s proměnnými otáčkami!

Srovnání s běžnými motory závisí na dané instalaci. V konkrétním případě šroubového kompresoru původně poháněného systémem z proměnnými otáčkami využívajícím dvoupólový asynchronní motor se stupněm krytí IP23, výškou hřídele 315 mm a výkonem 280 kW dosahuje účinnost při regulaci otáček 92,7%. Řešení DYNEO® se synchronním motorem LSRPM 280 MD s permanentním magnetem a výkonem 260 kW (bez odlehčeného stavu) poskytuje účinnost při regulaci otáček 97,6 % v rozpětí otáček 0 až 3000 ot/min. Úspora energie přesahuje 4000 /ročně a hmotnost motoru se sníží z 900 na 380 kg. Ve srovnání s běžným řešením je doba návratnosti investice kratší než 12 měsíců.

Mechanické systémy řady LSRPM mají krytí stupně IEC IP55, který je v tomto odvětví nejběžnější. Parametry produktové řady:
- výkon 0,75 až 400 kW
- točivý moment 1 až 1400 Nm
- otáčky 1 až 5500 ot/min
- výška hřídele 90 až 315 mm.

Vysoké hodnoty točivého momentu a otáček
Motor LSRPM s garantovaným točivým momentem v širokém pásmu otáček bez odlehčeného stavu nebo nucené ventilace představuje jednoduché a účinné řešení pro instalace, u kterých je požadavek na velký točivý moment při vysokých otáčkách. Díky své konstrukci může motor LSRPM běžet rychleji než asynchronní motor, což umožňuje:
- přizpůsobení otáček motoru otáčkám poháněného stroje bez nutnosti použití převodových komponentů, jako jsou vzestupné převodovky,
- zvýšení výkonu poháněného stroje v důsledku zvýšení jeho otáček.

Jednodušší integrace a údržba
Kompaktní konstrukce motoru LSRPM přináší mnoho výhod: menší rozměr rámu pro uložení motoru a tudíž i stroje zákazníka, snadná montáž motoru v místě instalace, jednodušší zdvihací zařízení, nižší přepravní náklady, atd.
Modulární provedení, nezávislé zapojení nebo zapojení pomocí příruby s hladkými nebo závitovými otvory a velká nabídka příslušenství motorů řady LSRPM usnadňují výměnu již nainstalovaných konvečních motorů.

Nízké ztráty v technologii rotoru s magnety značně omezují zahřívání vinutí.
Tím se snižuje četnost mazání ložisek a prodlužuje se životnost motoru.

Oblasti instalace a použití motorů LSRPM jsou stejně rozsáhlé jako u asynchronních motorů: čerpadla, ventilace, kompresory, dopravníky, protlačovací stroje, zpracovatelské stroje, generátory a mnoho dalších.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP