www.modernitovarna.com
INTERROLL

Jeden kilometr dopravníků Interroll MCP v novém skladu ePRICE

Sant’Antonino, Švýcarsko; Milán, Itálie, 10. května 2018. Firma ePRICE pověřila realizací celého logistického systému nového distribučního centra v Truccazzanu (provincie Milán) jako systémového integrátora firmu Incas S.p.A. Řešení pro manipulaci se zbožím dodala pro nový sklad ePRICE společnost Interroll.

Jeden kilometr dopravníků Interroll MCP v novém skladu ePRICE
V Truccazzanu, u bran Milána, se buduje nový automatizovaný sklad společnosti ePRICE, prvního italského provozovatele služeb e-commerce. Projekt vznikající „na zelené louce“ byl zadán jako systémovému integrátorovi firmě Incas, která distribuční závod navrhne a uvede do provozu.

Italský trh v oblasti e-commerce vykazuje v posledních letech obrovský nárůst. Čísla za rok 2017 jsou o 17 % vyšší ve srovnání s předchozím rokem a celková hodnota obchodů uskutečněných online dosáhla 23,6 miliard eur.

Ohromný nárůst přivedl firmu ePRICE k rozhodnutí revidovat logistiku své široké nabídky katalogových produktů – a vystavět nový sklad, přičemž jeho návrhem a konstrukcí pověřila firmu Incas. Incas se potom obrátil na firmu Interroll, aby pro projekt dodala svou techniku pro manipulaci s materiálem.

Na rychle rostoucím trhu e-commerce je totiž zajištění bezchybných logistických procesů zásadní. S efektivitou a flexibilitou, poskytovanými firmami Incas a Interroll, vzniklo distribuční centrum schopné podporovat rostoucí objemy zakázek vyplývající ze zvyšující se poptávky zákazníků.

Sklad je plně automatizovaný, což umožňuje mnohem úspornější provoz a efektivnější správu fáze alokace dodávek, spouštěné online objednávkou v ePRICE.

Palety, rozdělené na jednotlivá balení, jsou dopravovány do skladu modulárním dopravníkovým systémem MCP (Modular Interroll Platform) a na MCP se zboží pohybuje také ze skladu do zóny vychystávání a přípravy zásilek ve výstupní fázi. Zde se odehrává vážení, balení, čtení čárových kódů, tisk štítků a jejich nalepování.

Celková délka instalovaného dopravníku MCP je téměř jeden kilometr (920 metrů). V rámci MCP bylo instalováno celkem 10 150 dopravníkových válečků, 560 pohonných jednotek RollerDrive a stejný počet fotobuněk.

Hlavní prvkem platformy je robustní, modulární systém, který zahrnuje různé klíčové prvky dopravníkových systémů, z nichž se skládá kompletní řešení pro tok materiálu, jež nevyžaduje téměř žádnou údržbu. Modularita platformy přináší snadnou instalaci metodou plug and play, která zajišťuje flexibilitu a škálovatelnost. Moduly jsou předem smontované, což zjednodušuje instalaci celého systému.

Pro zajištění přístupu k různým patrům instalovaného MCP jsou použity výtahy RM6008 od firmy Interroll.

Claudio Carnino, obchodní ředitel a mluvčí společnosti Interroll Italia zdůrazňuje výbornou spolupráci s firmou Incas.
„Bylo pro nás ctí spolupracovat na zajištění optimálního řešení skladu pro velkého hráče v oblasti e-commerce v Itálii,“ řekl.
„Tento obor se rychle rozvíjí a výborná interní logistika je pro spokojenost koncového zákazníka klíčová. Interroll není jen dodavatelem produktů a techniky, ale také nositelem zanlostí a zkušeností potřebných k dosažení cíle.“

Jeden kilometr dopravníků Interroll MCP v novém skladu ePRICE

 
Jeden kilometr dopravníků Interroll MCP v novém skladu ePRICE


 
 



Kontakt pro tisk (globální)

Martin Regnet
Global PR Manager
Interroll (Schweiz) AG
+41 91 850 25 69
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.interroll.com
 


Kontakt (Česká Republika)
Interroll CZ, s.r.o.
Smetanovo nábřeží 12/2158, 690 02 Břeclav
Lena Vacenovska
+420 519 330 212
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.interroll.cz
 
 
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP