www.modernitovarna.com
INTERROLL

Dopravník Advance SmartLine u firmy ZyroFisher

Sant'Antonino, Švýcarsko. ZyroFisher je jeden z největších soukromých distributorů dílů, příslušenství a oděvů pro cyklistiku na britském a irském trhu. Jako odborník na distribuci zboží od mnoha různých dodavatelů zastupuje ZyroFisher více než padesát předních světových značek a kromě toho dodává specializovaným obchodům produkty pod svou vlastní značkou Altura – to vše je velká výzva pro řízení materiálového toku.

Dopravník Advance SmartLine u firmy ZyroFisher
Protože firma ZyroFisher chce stále udržovat nejvyšší úroveň služeb zákazníkům, představovalo pro ni sloučení podniků Zyro a Fisher v roce 2016 a rychlý nárůst objemu prodeje velký problém. Společnost, která expeduje více než 800 zásilek denně, se musela poohlédnout po řešeních, která by jí pomohla udržovat nepřetržitý provoz a zvýšit produktivitu práce ve skladu zvýšením efektivity procesu plnění denních objednávek.

Společnost ZyroFisher si proto pozvala firmu Advance Automated Systems Ltd., aby posoudila, jaké metody manipulace s materiálem by jí pomohly dosáhnout jejích cílů. Zkušený britský výrobce dopravníků navrhl zlepšení, která zahrnovala inovativní systém pro manipulaci s materiálem včetně energeticky úsporné 24V DC pohonné techniky a ultramoderního systému MultiControl od firmy Interroll, vhodného pro nejnáročnější úlohy.

Chytré řešení pro manipulaci s přepravkami, bednami a kartónovými krabicemi

Manipulace s materiálem v distribučním skladu firmy ZyroFisher v Darlingtonu, jehož plocha je přes 9 000 m2, se vyznačuje velkou mírou manuálních operací uchopení, zabalení a odeslání zboží, a proto je třeba řešení, které zefektivní pohyb zboží z místa, kde je baleno, k distribuci.
Inženýři firmy Advance Automated Systems navrhli úlohu dopravy kartónových krabic různých velikostí přímo do distribučního kontejneru vyřešit na míru sestaveným válečkovým dopravníkem rozděleným na transportní zóny.

Advance SmartLine od Advance Automated Systems Ltd. je inovativní bezdotykový dopravníkový systém, který je vybaven energeticky úspornou 24V DC pohonnou technikou od firmy Interroll. Jde o perfektní kombinaci elektromotorů RollerDrive EC310 s tichým chodem a karty MultiControl, které společně zjednodušují celý systém a zkracují dobu potřebnou k uvedené systému do provozu na místě instalace.
Interroll MultiControl je síťová karta, která může propojovat až čtyři zónové snímače a čtyři pohony RollerDrive EC310 a přímo je integrovat se sběrnicí na provozní úrovni řízení. Jednoduchým nastavením lze realizovat komunikaci každé karty v reálném čase některým z protokolů PROFINET, EtherNet/IP nebo EtherCAT.

Snímače a vlastnosti pohonů RollerDrive se konfigurují softwarem v PLC, webovým uživatelským rozhraním nebo procedurou teach-in vyvinutou firmou Interroll. To také umožňuje automatické adresování a poskytuje informace o pořadí všech připojených karet MultiControl nebo dopravníkových zón v dopravníku. To zaručuje rychlé a snadné uvedení do provozu na místě instalace. Krytím IP54 dopravník splňuje požadavky běžných průmyslových provozů. Karty Interroll MultiControl mohou být používány v rozsahu teplot -30 až +40 °C.

Koncept plug & play umožňuje v případě potřeby rychlou výměnu komponent. Po výměně není nutné žádné nastavování adresy nebo konfigurace.

Řešení Advance Automated Systems

Řešení automatizace navržené firmou Advance Automated Systems je flexibilní, modulární a s efektivním provozem. Vzhledem k tomu, že každá zóna dopravníku je poháněn nezávisle, může být v provozu jen tehdy, když se na něm právě nachází přepravka; jakmile jej opustí, zóna dopravníku se zastaví, ale je stále připraven na dopravu dalšího zboží. Je-li to požadováno, zboží může být akumulováno po celé délce dopravníku.

Aby nebyl omezen přistup do prostor skladu, je dopravníkový systém vybaven zdvihacími přístupovými bránami jednoduché šířky (pro chodce a jako požární únikový východ) a dvojité šířky (pro dopravu palet). Všechny brány jsou vybaveny plynovými vzpěrami, které umožňují jejich snadné a bezpečné zvednutí. Konfiguraci doplňuje roztažitelný gravitační nosný váleček na zadní straně distribučního kontejneru na krabice.

Projekt chytré modernizace od Advance Automated Systems je skvěle integrován s provozem skladu firmy ZyroFisher a umožňuje jí optimalizovat složitý materiálový tok a zvyšovat propustnost skladu.
Jako zkušený výrobce dopravníků a integrátor systémů se firma Advance Automated Systems spoléhá na špičkovou 24V pohonnou a řídicí techniku Interroll jako na klíčové prvky celkového řešení systému.

Energeticky nejúčinnější a nejhospodárnější metoda dopravy kartónových krabic

Shaun Graham, vedoucí marketingu Advance Automated Systems, říká: „Beztlakový přímý dopravník Advance SmartLine, který má současně modulární a flexibilní konstrukci, zde byl instalován proto, že představuje energeticky nejúčinnější a nejhospodárnější metodu transportu kartónových krabic přímo do distribučního kontejneru, a tím zefektivňuje tok materiálu u firmy ZyroFisher.

V tomto systému jsou použity pohony RollerDrives a karty MultiControl od firmy Interroll  komponenty poskytující kvalitu a spolehlivost nedosažitelnou jinými produkty na trhu. Jako inovativní systém navrhovaný na míru má Advance SmartLine výborné renomé pro řešení složitých materiálových toků. Použité komponenty od firmy Interroll hrají v úspěchu našeho řešení klíčovou roli.“

Dopravník Advance SmartLine u firmy ZyroFisher
 
Dopravník Advance SmartLine u firmy ZyroFisher

Tisk kontakt

Martin Regnet
Global PR Manager
Interroll (Schweiz) AG
Via Gorelle 3 | 6592 Sant'Antonino | Switzerland
+41 91 850 25 21
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.interroll.com

 

 

Kontakt (Česká Republika)

Interroll CZ, s.r.o.
Smetanovo nábřeží 12/2158, 690 02 Břeclav
Lena Vacenovska
+420 519 330 212
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.interroll.cz

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP